Батман става първият супергерой със звезда на Алеята на славата

Снимка: Warner Bros.

Батман става първият супергерой със звезда на Алеята на славата

Снимка: Warner Bros.
Сподели

Батман, един от най-емблематичните измислени герои в света, ще бъде удостоен с 2790-ата звезда на Холивудската алея на славата. Церемонията ще бъде на 26 септември в 11:00 ч. българско време.

Батман ще получи своята звезда в категорията „Филмови продукции“. Към водещия Стив Нисън ще се присъединят президентът, издател и главен творчески директор на DC Джим Лий и вицепрезидентът и генерален мениджър Ан ДеПийс. Героят ще бъде удостоен и с

титлата „Рекордите на Гинес“ за първия супергерой със звезда на Холивудската алея на славата

в специална презентация, представена от официалния съдия на GWR Майкъл Емприк.

Създаден за DC Comics от Боб Кейн заедно с Бил Фингър, Батман се появява за първи път през 1939 г. в Detective Comics № 27. Оттогава насам Тъмният рицар е символ на решителност, смелост и справедливост за поколения фенове вече повече от 85 години. Той е един от най-емблематичните измислени герои в света и самобитен супергерой. Той се отличава не със своите суперсили, а с интелигентност, решителност и технически умения.

Батман е разпознаваем по целия свят, благодарение на образа си във всеобщо любимите комикси, телевизионни предавания, анимации и филми. От Адам Уест в едноименния хитов сериал от 1966 г. до последния кръстоносец с пелерина в ролята на Робърт Патинсън в „Батман“,

образът на Батман се преоткрива за всяко поколение

от невероятни писатели и художници както зад камерата, така и на чертожната дъска.

Батман е основен герой на съботно-неделните анимационни филми и е постоянен източник на вдъхновение за децата от 1968 г. насам.

С помощта на Тим Бъртън и актьора Майкъл Кийтън през 1989 г. героят поставя началото на ерата на филмите по комикси.

Батман е вдъхновил безброй писатели и художници като Нийл Адамс, Дени О’Нийл, Франк Милър, Дейвид Мазучели, Грант Морисън, Анди Куберт, Джеф Льоб, Тим Сейл, Скот Снайдър, Грег Капуло, Том Кинг и Джим Лий да разказват истории за героизъм и упоритост. Историята на Батман се е превърнала в един от най-големите американски митове.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас