BBC подготвя нов сериал от вселената на „Гордост и предразсъдъци“ за Мери Бенет

Снимка: Focus Features

BBC подготвя нов сериал от вселената на „Гордост и предразсъдъци“ за Мери Бенет

Снимка: Focus Features
Сподели

Феновете на Джейн Остин се радват: BBC се завръща към вселената на „Гордост и предразсъдъци“ с нова spinoff драма. Тя ще се съсредоточи върху сестрата на Лизи Бенет.

Озаглавен „The Other Bennet Sister“ („Другата сестра Бенет“) и базиран на едноименния роман на Джанис Хадлоу, сериалът ще се фокусира върху Мери Бенет. Тя е скромната и често пренебрегвана втора сестра на Лизи.

Продуцентите на Доктор Кой“ Bad Wolf ще направят сериала в 10 епизода, чийто сценарист е Сара Куинтрел („The Power“).

„За разлика от сестрите си, Мери не е типичната драматична героиня от епохата“,

гласи резюмето. „Тя е непохватна, тревожна, поучаваща, пълна с факти, ужасна певица… пренебрегвана от майка си и сякаш обречена да не танцува с никой до края на живота си… докато Мери не поема нещата в свои ръце.“

Снимка: Focus Features

В „The Other Bennet Sister“ Мери най-накрая преживява собствена епична любовна история. Тя пътува от сигурността и клаустрофобията на семейния дом в Меритън до блясъка на Лондон през Регентството и пасторалния чар на Езерния район, търсейки независимост, романтика и одобрение.

Актьорският състав все още не е обявен.

„Развълнувана съм, че ще разкажа историята на Мери – другата сестра от семейство Бенет – и ще изследвам какво е да пораснеш, когато си най-странният“, казва сценаристката Куинтрел.

„Радостно е, че адаптирам брилянтната творба на Джанис Хадлоу по толкова обичана класика заедно с екипа на Bad Wolf и че намерихме своя дом в BBC. Израснах (като непохватен, тревожен тийнейджър, който бъркаше във всичко…), гледайки прекрасните адаптации на Остин по BBC. Това са нещата, за които всеки писател мечтае.

Нямам търпение да пренеса тази прекрасна история на екран –

не на последно място, за всички, които се чувстват като Мери някъде там.“

Снимка: Focus Features

Адаптацията на BBC от 1995 г. на оригиналния роман на Остин, с участието на Дженифър Ил в ролята на Лизи и Колин Фърт в ролята на мистър Дарси,

се превърна в незабавен хит както във Великобритания, така и в чужбина.

Успешна е и игралната адаптация на „Гордост и предразсъдъци“ от 2005 г. Режисирана е от Джо Райт и е с участието на Кийра Найтли и Матю Макфейдън в главните роли.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас