Биографичният филм за Майкъл Джексън намери своите Jackson 5

Снимка: Optimum Productions

Биографичният филм за Майкъл Джексън намери своите Jackson 5

Снимка: Optimum Productions
Сподели

The Jackson 5 отново намират синхрон в предстоящия биографичен филм „Майкъл“ на режисьора Антоан Фукуа и продуцента Греъм Кинг, носител на „Оскар“.

След като в резултат на търсене по целия свят

създателите на филма избраха племенника на Джексън, Джафар Джексън,

за ролята на Краля на попа, а 9-годишният Джулиано Круе Валди – за ролята на по-малкия Майкъл, феновете с нетърпение очакваха да видят кой ще допълни останалата част от семейство Джексън.

Филмът, който ще излезе по кината на 18 април 2025 г., в момента е в процес на производство. Номинираният за „Оскар“ Колман Доминго влиза в ролята на бащата на семейството Джо Джексън, Ния Лонг е майката Катрин Джексън, а Майлс Телър е адвокатът Джон Бранка.

Снимка: Variety

Вече са ясни осемте актьори, които ще се превъплътят в образите на четиримата братя на Джексън, които се събират, за да създадат масово популярната група Jackson 5. Това са Джамал Р. Хендерсън, който играе Джърмейн Джексън в по-късните години, а Джейдън Харвил – по-младата версия.

Тре Хортън и Джейлън Линдън Хънтър си поделят ролята на Марлон Джаксън. Риан Хил и Джуда Едуардс са Тито; а Джоузеф Дейвид-Джоунс и Натаниел Логан Макинтайър играят съответно по-възрастната и по-младата версия на Джаки Джаксън.

„Наистина епичният характер на този филм изискваше общо десет актьори, които да имат

таланта да представят Jackson 5 през годините“,

казва Кинг, обявявайки кастинга. „Развълнуван съм да представя тази изключителна група актьори и изпълнители в този филм“.

The Jackson 5; Снимка: Imdb

По-младият актьор Джърмейн Харвил (15 г.) дебютира във филма. Но започва кариерата си в Disney Jr. в реклама за „Doc McStuffins“, когато е на пет години. По-младият актьор Марлон Хънтър (14 г.) е сценичен ветеран, който дебютира на Бродуей в „Цар Лъв“ като младия Симба през 2021 г. А преди това играе младия Марлон, както и

дублира ролята на младия Майкъл,

в националното турне на „MJ: The Musical“. Актьорът, влизащ в ролята на младият Тито, Едуардс се е появявал в сериала на Hulu „Saint X“ и е озвучавал герои в „ADA Twist“ на Netflix и „Blaze And The Monster Machines“ на Nickelodeon, наред с други роли. Макинтайър е най-известен с ролите си в сериала на OWNs „David Makes Man“, филма на Disney+ „Magic Camp“ и „Barry“ на Netflix. Както и с ролята на младия Симба в „Цар Лъв“ на Disney, както на турне, така и на Бродуей.

Що се отнася до актьорите, които играят по-големите братя Джаксън: Хендерсън, който играе Джърмейн, е модел, станал актьор, чиито филми включват „Mindhunter“ на Netflix и филма на BET „South Central Love“.

Снимка: The Jackson 5

Хортън, който играе Марлон, е ветеран на сцената. Играе в продукции като „Amen Corner“, „A Chorus Line“ и „Beauty and the Beast“. Хил, който играе Тито, е редовен участник в сериала на BET+ „The Michael Blackson Show“ и е участвал в „Анатомията на Грей“ и „Lovecraft Country“, както и като изпълнител в музикалния клип на Childish Gambino „This Is America“.

Дейвид-Джоунс, който играе Джаки, ще може да бъде видян в превъплъщението на „The 4400“ на CW. Преди това той изигра Конър Хоук, известен още като Зелената стрела, в „Стрелата“ на CW и „DC’s Legends of Tomorrow“.

„Майкъл“ е продуциран от Кинг и съизпълнителите на имуществото на Майкъл Джексън – Бранка и Джон МакКлейн. Фукуа режисира по сценарий на номинирания за „Оскар“ Джон Логан. Lionsgate разпространява филма на вътрешния пазар, а Universal Pictures International във всички останали места по света.

Актуално