Блейк Лайвли проговори по темата за домашното насилие във филма „Никога повече“

Снимка: Gotham/WireImage

Блейк Лайвли проговори по темата за домашното насилие във филма „Никога повече“

Снимка: Gotham/WireImage
Сподели

Блейк Лайвли, звездата от новия хитов филм „Никога повече“, публикува стори в своя Instagram профил, за да дискутира темата за домашното насилие във филма.

Придружена от видеозапис на интервю на червения килим за BBC, Лайвли написа в историята си: „Благодаря на всички, които дойдоха, за да покажат, че хората желаят да гледат филми за мястото на жените в обществото“, я цитира Variety.

Снимка: Sony pictures
„Никога повече“ е история за женския опит.

Всички най-високи върхове и най-ниските спадове. И ние сме толкова горди с него. Празнувахме този филм и това, че едно толкова важно послание достигна до масите“.

В следващ пост Лайвли сподели връзка към страницата с материали на Националната гореща линия за домашно насилие. Тя добави, че „само в САЩ всяка четвърта жена на възраст 18 и повече години е била жертва на тежко физическо посегателство от страна на интимния си партньор. Домашното насилие  засяга всички социални групи, като случаите са повече от 12 милиона всяка година в САЩ.

Всеки човек заслужава отношения, свободни от насилие“.
Снимка: Blake Lively/ instagram

Тази публикация се появява в момент на медийна критика относно маркетинга на филма, който се свежда до „грабвайте приятелите си и носете цветя“. По време на пресконференцията за филма, Лайвли и други членове на продукцията

насърчиха феновете да се обличат във флорални мотиви, докато гледат филма.

Критиците в социалните мрежи порицаха кампанията, като заявиха, че акцентът върху красотата и забавата са напълно неподходящ мотив за филм за домашно насилие.

„Никога повече“ е базиран на едноименния бестселър на Колийн Хувър от 2016 г. В центъра на историята е Лили Блум (Лайвли), която се влюбва и омъжва за Райл Кинкейд (Джъстин Балдони). С течение на времето връзката им се превръща в нещо все по-агресивно и в крайна сметка Райл ѝ посяга от ревност. Хувър пише книгата въз основа на собствения си опит, когато израства и става свидетел на

предизвикателствата, с които се сблъсква майка ѝ в отношенията си с баща ѝ.
Снимка: Getty images

В социалните мрежи се появиха и слухове за разногласия между актьорския състав и режисьора на филма Джъстин Балдони. Много членове на екипа вече не го следват социалните мрежи. Той пристигна на кинопремиерата със съпругата си Емили Балдони  и не се появяви на общите снимки с останалите от екипа.

Независимо от споровете около филма, „Никога повече“ се превърна в неочаквана сензация в боксофиса, достигайки 50 млн. долара в традиционно слабия летен кино сезон.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас