Даниел Крейг с интимна хомосексуална сцена в новия филм „Queer“

Снимка: A24

Даниел Крейг с интимна хомосексуална сцена в новия филм „Queer“

Снимка: A24
Сподели

Адаптацията на новелата на Уилям С. Бъроуз „Queer“ на режисьора Лука Гуаданино, чиято премиера е днес, 3 септември, в конкурсната програма на филмовия фестивал във Венеция, е най-личният му филм досега.

В главната роля е Даниел Крейг, който играе алтер егото на известния контракултурен автор – Лий. Той е отхвърлен американски емигрант, който живее в Мексико. Актьорът Дрю Старки е избран за ролята на по-млад мъж, в когото Лий е безумно влюбен.

Снимка: A24

Филмът на режисьора на „Призови ме с твоето име“ включва интимни любовни сцени между двамата мъже. Това със сигурност ще го превърне в един от най-нашумелите независими филми за годината. Артистичният директор на филмовия фестивал във Венеция Алберто Барбера нарече откровените еротични сцени във лентата

„знак за голяма смелост в епоха, в която това поведение все още се отхвърля от значителна част от публиката“.

A24 ще пусне „Queer“ в кината в САЩ по-късно тази година.

Гуаданино разговаря с Variety за любовта си към този филм и стремежа  да направи романа на Бъроуз общодостъпен.

„Като 17-годишен знаех сексуалната си идентичност, но също така я откривах. Голяма роля изигра четенето на книга, в която толкова откровено се говори за хомоеротична любов. Но отвъд това бяха езикът и въображението на Бъроуз. Той описва например идеята за полупрозрачното тяло, което излиза от физическото тяло, за да търси тялото на любимия човек. Това е образ, който имаше огромно въздействие върху мен“, казва режисьорът.

Как  Даниел Крейг се присъединява към филма?

„След като Джъстин Кюрицкес написа сценария, говорих с моя агент и му го предадох. И Брайън, който знаеше книгата наизуст, наистина много добре разбра какво се опитваме да направим. И разговаряхме за това кой би могъл да бъде въплъщението на героя и аз казах: „Не знам. Мисля, че трябва да е някой емблематичен човек.“ А той каза:

„Ами Даниел Крейг?“. Аз казах: „Мислех за него, но не знам. Никога не бих се осмелил да го попитам.“

Той каза: „Защо? Той би се радвал на това.“ И аз казах: „Уау! Бихте ли му я дали?“ Той каза: „Разбира се.“ Даде сценария на Даниел и седмица по-късно се чухме по телефона с Даниел. След това мина една седмица и той вече беше във филма., казва Гуаданино пред Variety.

„Даниел е тази невероятна икона, която привлича публиката по целия свят и ще го прави завинаги с ролята на Джеймс Бонд. Но, разбира се, за мен той е и Джордж Дайър във филма „Любовта е дявол“, където той играе любовника на Франсис Бейкън. И, разбира се, той, честно казано, е един от най-великите актьори на своето поколение: толкова фин, толкова проницателен и в същото време толкова универсален. Така че, когато той каза: „Да, готов съм за това и съм готов за всичко, което се изисква от мен да правя в този филм“, наистина се почувствах така: „Знаеш ли какво? Аз съм щастливец“, казва още в интервюто.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас