Димитър Митовски: Ако мутрeнските години се завръщат, значи и „Под прикритие“ трябва да се завърне

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Димитър Митовски: Ако мутрeнските години се завръщат, значи и „Под прикритие“ трябва да се завърне

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Сподели

Хитовият сериал на БТН „Под прикритие“ се завръща с нов шести сезон, за който никой не подозираше. Обявяването на новината в социалните канали на БНТ предизвика полемика и десетки коментари по темата.

Всичко е истина обаче и това потвърдиха ръководството на телевизията и екипът на филма на специална пресконференция.

В момента се пише сценарият за новия сезон,

чиито снимки се очаква да започнат през лятото. Ако всичко върви по план новите епизоди на „Под прикритие“ ще бъдат на екран през следващата 2025 г.

„За нас е особена гордост, че след толкова години успяхме да продължим и да развием сериала, който, вярвам, е любим на нашите зрители и всички очакват с нетърпение новия сезон“, обяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

„За първи път към „Под прикритие“ проявиха интерес и световни платформи, така че съвсем скоро той ще бъде

един от първите български сериали, излъчени по HBO“,

добавя той.

„Сериалът е излъчен в повече от 180 територии по света“ се похвали създателят му – Димитър Митовски, изтъквайки, че това е един от най-любимите български сериали. По думите му творческият екип е почти същият.

„Наскоро някой политически лидери споменаха, че мутренските години се завръщат в България, а щом мутренските години се завръщат, значи и

„Под прикритие“ трябва да се завърне“,

каза още Митовски.

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

След големия успех на сериала очакванията към новия сезон са изключително завишени и отговорността на екипа е голяма. Освен любимите и познати персонажи в сюжета ще се включат и нови герои, ще се завърнат и стари – като персонажите на Михаил Билалов и Мариан Вълев. От екипа издадоха, че в новите епизода

в главна роля ще влезе Юлиан Вергов.

„Разбира се, ще има и женски персонажи“, каза режисьорът Виктор Божинов, „Даваме си сметка, че няма мъжка история без страхотни женски персонажи“.

Шестият сезон на „Под прикритие“ идва почти 10 години след последните излъчени епизоди.

Част от сценаристите – Борислав Захариев и Ваня Николова, споделиха, че в предстоящия сезон ще има баланс между полиция и престъпност. „Ако няма справедловост в живота, то

поне да има справедливост на екран“,

заяви Николова.

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Режисьор на голяма част от предишните, включително и на предстоящите сезони, е Виктор Божинов. Той изрази благодарността си, че е поканен отново за режисьор и допълва: „Това е може би единственият проект, към който аз бих се върнал, защото към него изпитвам огромен сантимент“. 

Макар да трябва да е достойно продължение, шестият сезон е със заявка да бъде „по-различен“ по думите на режисьора. Той сподели, че освен снимките в България, в момента текат преговори за снимки и в Малта и Франкфурт. От екипа издадоха и че

един от епизодите ще бъде ретроспективен –

ще разкаже предисторията на „Под прикритие“.

„За мен е удоволствие да дочакам шести сезон след осем години“, каза Михаил Билалов. „Радост е да се върна към проекта, който сложи началото на кариерата ми“, допълва Билалов, „връщам се като към семейство“. А колегата му Мариан Вълев, изпълняващ ролята на Куката, сподели:

„Аз съм това, което съм благодарение на „Под прикритие“.

Определено много хора очакват с нетърпение новите епизоди, а екипът заяви, че именно зрителите и феновете на сериала са най-важни за тях.

Актуално

Избрано за вас