Disney отлага „Моана“, но обявява „Играта на играчките“ 5

Снимка: Everett Collection

Disney отлага „Моана“, но обявява „Играта на играчките“ 5

Снимка: Everett Collection
Сподели

Докъде ще достигне игралната „Моана“ на Disney? В момента продукцията е с една година назад, според последното съобщение на студиото.

Disney разкри в петък, че планираната игрална адаптация на любимия анимационен филм от 2016 г. да се премести с 13 месеца от първоначално предвидената премиерна дата 27 юни 2025 г. Новата премиерна дата е 10 юли 2026 г.

В списъка с промени в програмата на Disney е включено и потвърждение, че неозаглавеният досега филм на Pixar, който ще дебютира на 19 юни 2026 г., е

дългоочакваното продължение Toy Story 5.

Сред другите променени или обявени за първи път премиерни дати са: Amateur (от 8 ноември датата се мести на 11 април 2025 г.); Nightbitch (6 декември); The Mandalorian & Grogu (22 май 2026 г.) и Tron: Ares (10 октомври 2025 г.).

Снимка: Everett Collection

Дуейн Джонсън „Скалата“ ще продуцира и ще участва в игралния филм „Моана“. Преди това той озвучаваше образа на Мауи – полубог, който придружава титулярния герой (Аули’и Кравало, който няма да се завърне за новата продукция) на пътешествие през океана, за да се пребори с древно полинезийско проклятие.

„Дълбоко смирен и изпълнен с благодарност съм да пренеса красивата история на Моана на големия екран“, казва Джонсън в изявление при обявяването на филма през април 2023 г. „Тази история е моята култура и тя е емблематична за благодатта и войнствената сила на нашия народ.

Аз нося тази култура гордо върху кожата и в душата си

и тази уникална възможност да се събера отново с Мауи, вдъхновена от маната и духа на покойния ми дядо, върховния вожд Питър Майвия, е много дълбока за мен“, допълва той.

Освен това през ноември Disney ще пусне продължение на анимационния филм, озаглавено „Моана 2“. По-рано тази седмица компанията публикува изображение на порасналата Моана, която отново ще отплава в продължението.

Отностно франчайза „Играта на играчките“ актьорът, озвучаващ Бъз Светлинна година, Тим Алън заяви през ноември 2023 г., че

Disney са се свързали с него за потенциално продължение.

Боб Игър, директорът на Disney, каза, че решението е взето“, заяви Алън в епизода на The Tonight Show. „Потърсиха Том (Ханкс) и мен, за да се превъплътим отново в ролите. Но не казват нищо повече за това“.

Той продължи: „Аз съм любител на научната фантастика. Чудиш се дали четири серии са твърде много, дали пет са твърде много?“ Според мълвата сценаристът, който работи по филма, е написал един от най-добрите си сценарии и казал: „Ако не се получи, няма да го направя“. „Така че може да се окаже много, много интересен начин да се обединим отново“.

Актуално

Избрано за вас