„Дисни“ представя нов филм за „Цар Лъв“, предисторията на Муфаса

Снимка: collider

„Дисни“ представя нов филм за „Цар Лъв“, предисторията на Муфаса

Снимка: collider
Сподели

„Дисни“ посреща краля на Лъвските земи отново в Лас Вегас. Студиото представи разтърсващ изцяло нов трейлър на „Муфаса: Цар Лъв“ по време на CinemaCon – годишната среща на собствениците на киносалони, пише Variety.

„Муфаса: Цар Лъв“ се очаква да се фокусира върху

ранните години на бъдещия владетел на животните,

както и върху неговия страховит по-малък брат Скар. Режисьор на предисторията е Бари Дженкинс.

Филмът ще озвучи Аарон Пиер и Келвин Харисън младши като по-младата версия на Муфаса (озвучен от Джеймс Ърл Джоунс във филма от 1994 г. и римейка от 2019 г.) и Скар (озвучен от Джеръми Айрънс във версията от 1994 г. и Чиуетел Еджиофор в римейка от 2019 г.).

Снимка: null

Кратките, но величествени кадри, които

все още не са достъпни за публиката,

изследват същата зашеметяващо реалистична африканска савана като предишния филм и започват с емблематичната увертюра на „Цар Лъв“. Вижда се как младият Муфаса прескача носорози и всякакви други създания от джунглата, а гласът зад кадър на Рафики подготвя сцената за историята за „един лъв, който е роден без капка благородство в кръвта си… един лъв, който ще промени живота ни завинаги… един лъв, който ще определи съдбата ни“.

Действието на филма се развива преди събитията от пресъздадения през 2019 г. фотореалистичен филм на студиото, а не от анимационния филм от 1994 г. Според официалния логлайн „Муфаса“ се завръща в африканската савана, докато

Рафики разказва на Киара,

която е дъщеря на Симба и Нала, историята на нейния дядо. Тимон и Пумба на Били Айхнер и Сет Роугън (чиито сценични лудории бяха гвоздеят на римейка) помагат за разказа на предисторията.

Снимка: collider

Филмът „Муфаса“ ще излезе

по кината на 20 декември

и може да се превърне в основно кино събитие по празниците.

Бари Дженкинс поема режисьорските задължения за „Муфаса“ след наградените с „Оскар“ „Лунна светлина“ и „Ако Бийл стрийт можеше да говори“. Тези филми имаха много по-малки бюджети, което накара Дженкинс да се пошегува, че се е отклонил от своите независими корени, за да направи предисторията на „Цар Лъв“.

Актуално