„Домът на дракона” приключва след четвърти сезон

Снимка: HBO

„Домът на дракона” приключва след четвърти сезон

Снимка: HBO
Сподели

„Домът на дракона“ ще приключи с четвърти сезон, потвърдиха от НВО часове след излъчването на последния епизод от втория сезон. Това означава, че войната за трона ще продължи да се развива в още два сезона.

„За третия сезон обаче ще трябва да се почака. Както вече бе предположено, новите епизоди ще тръгнат най-рано през 2026 г. По тях вече се работи, пише се сценарият“, заяви шоурънърът Райън Кондал на среща с медиите. Подготовката за него ще започне през есента. Снимките са планирани за началото на идната година. Все още няма яснота колко епизода са били поръчани.

Плановете на студиото съвпадат с визията на Джордж Р.Р. Мартин, автор на литературната основа на сериала – „Огън и кръв”. В минали постове в своя блог той е заявявал, че

си представя историята да се побере в четири сезона,

но всеки с по десет епизода. Вторият сезон обаче тръгна с две серии по-малко и се побра в само осем.

Докато чака третия сезон на „Домът на дракона“, публиката ще бъде ангажирана с изцяло нова продукция от вселената на Вестерос. През 2025 г. по екраните ще тръгне „Рицарят на Седемте кралства“, историята на сър Дънкан Високия и скауйъра му Ег, който по-късно става крал. Събитията от новата продукция ще се развиват стотина година преди разказа от сериала „Игра на тронове“, отбелязва „Площад Славейков“.

При срещата си с медиите Кондал обърна внимание и на критиките, че вторият сезон е приключи броени минути преди един от ключовите моменти в „Огън и кръв“ – Битката при Гърлото:

„Това е вторият най-очакван екшън момент от „Огън и кръв“. Заради това се

опитваме да му отдадем времето и мястото, което заслужава.

Очевидно вървим към този момент. Събитието ще се случи много скоро в разказа на „Домът на Дракона“. Съдейки по това, което знаем дотук, това ще бъде най-голямата битка, която някога сме правили“.

Има и друга гледна точка – чакането за третия сезон ще покачи интереса към мащабния сблъсък между Зелени и Черни, смята Кондал:

„Знам, че всички искаха да го гледат още това лято. Сериалът обаче е толкова сложен, че имам усещането, че всеки сезон правим по няколко игрални филма. Извинявам се за чакането, но ако съдим по битката при Врански приют и епизода „Червената сватба“, ще отбележим голяма победа с Битката при Гърлото“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас