„Домът на дракона“ сезон 2 ще стартира през юни

Снимка: HBO

„Домът на дракона“ сезон 2 ще стартира през юни

Снимка: HBO
Сподели

Сезон 2 на „Домът на дракона“ ще дебютира по HBO през юни, пише Variety.

Ръководителят на отдела за стрийминг и игри на Warner Bros. Discovery Джей Би Перет разкри месеца на стартиране на втория сезон на спинофа на „Игра на тронове“ по време на интервю на конференцията за технологии, медии и телекомуникации на Morgan Stanley.

Според Variety макар че изпълнителният директор не е уточнил датата на премиерата на сезон 2 на „Домът на дракона“, това е най-пълната информация, която е била разкрита досега за премиерния период. През ноември шефът на HBO Кейси Блойс спомена „ранното лято“, а главният изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав каза „следващото тримесечие“ по време на разговора за приходите на компанията на 23 февруари.

Снимка: HBO
Базиран на книгата „Огън и кръв“

на автора на „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин, „Домът на дракона“ проследява династията Таргариен в измисления континент Вестерос. Действието се развива близо 200 години преди събитията в „Игра на тронове“. И около 100 години след като Таргариените обединяват Седемте кралства.

В актьорския състав на „Домът на дракона“ сезон 2 се завръщат Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкел, Юън Мичъл и др. По-рано обявените нови участници са Абубакар Салим в ролята на Алин от Хъл, Гейл Ранкин в ролята на Алис Ривърс. Ще видим още Фреди Фокс като сър Гуейн Хайтауър и Саймън Ръсел Бийл като сър Саймън Стронг.

Първият сезон на сериала, състоящ се от 10 епизода, се излъчи от 21 август до 23 октомври 2022 г. Той е подновен за втори сезон само една седмица след премиерата на сериала, която

привлече рекордни за HBO рейтинги.

Сезон 2 на „Домът на дракона“ започна да се снима в Leavesden Studios на Warner Bros. на 11 април 2023 г. Снимките не бяха засегнати от стачката на Гилдията на американските сценаристи (започнала на 2 май и продължила до 27 септември) и стачката на SAG-AFTRA (започнала на 14 юли), тъй като сценариите бяха завършени преди началото на снимките.

Актуално

Избрано за вас