Тръмп си приписа успеха на „Сам вкъщи 2“, молили го да участва

Снимка: 20th Century Fox

Тръмп си приписа успеха на „Сам вкъщи 2“, молили го да участва

Снимка: 20th Century Fox
Сподели

Ако сте прекарали коледните празници в гледане на поредицата „Сам вкъщи“, вероятно сте си припомнили емблематичното участие на Доналд Тръмп във втората част от нея. Макар то да продължава само няколко секунди, странната изява на милиардера от години поражда не само мемета в интернет, но и редица въпроси. Но най-основният е – какво прави известен бизнесмен в коледен филм?

Режисьорът на първите два филма Крис Кълъмбъс обяснява причината. В свое интервю за изданието „Business Insider“ той разкрива, че Тръмп, който тогава е бил собственик на хотел „Плаза“, е

отказал на екипът да снима там, ако не му дадат малка роля

във филма.

„Сам вкъщи 2“ излиза през 1992 г. и продължава историята на 8-годишния Кевин Маккалистър, което случайно се е качил на грешния полет и пристига в Ню Йорк вместо в Маями, накъдето се е отправило цялото му семейство за празниците. След като вижда по телевизията рекламата на хотел „Плаза“, той решава да отседне там, като използва кредитната карта на баща си. В една от сцените той

среща във фоайето на хотела Тръмп

и го пита за посока.

Режисьорът на филма споделя, че сцената е плод на „изнудване“ от страна на бизнесмена.

Така че се съгласихме да го включим и когато го прожектирахме за първи път, се случи най-странното нещо: Хората се развеселиха, когато Тръмп се появи на екрана“, разказва Кълъмбъс пред изданието.

Интервюто на режисьора предизвика вниманието на самия Тръмп, който отрича твърденията, че е „изнудвал“ снимачния екип, за да си осигури участие в „Сам вкъщи 2“.

В своята социална мрежа Truмп Social той казва, че продуцентският екип на филма

„ме моли да се появява в ролята“. 

Бизнесменът дава различна версия на случилото се.

„Те наеха хотел „Плаза“ в Ню Йорк, който по това време притежавах. Бях много зает и не исках да се снимам във филма. Бяха много мили, но преди всичко упорити. Съгласих се и останалото е история. Тази малка роля излетя като ракета и филмът имаше голям успех, а и все още има, особено по Коледа. Хората ми се обаждат винаги, когато го излъчват“, пише Тръмп.

Продължението на комедията от 1990 г. „Сам вкъщи“ събира близо 359 млн. долара и е третият най-печеливш филм за 1992 г., припомня „Булевард България“.

Преди да стане президент Доналд Тръмп беше известен с епизодичните си появи във филми и сериали през 80-те и 90-те години на миналия век. През 2017 г. актьорът Мат Деймън също твърдеше, че в миналото Тръмп е настоявал да участва в конкретни продукции, които са искали да използват негови имоти за снимки.

Актуално

Избрано за вас