„Дяволът носи Прада“ се завръща

Снимка: IMDb

„Дяволът носи Прада“ се завръща

Снимка: IMDb
Сподели

Disney разработва продължение на хитовия филм от 2006г. „Дяволът носи Прада“ с Мерил Стрийп в ролята на Миранда Пристли. В лентата тя беше строга и влиятелната редакторка на модно списание. Ан Хатауей и Емили Блънт играха нейните асистентки Андреа Сакс и Емили Чарлтън.

Сценаристката на оригиналния филм Алин Брош Маккена води преговори за написване на следващата глава от историята. Кой от оригиналния актьорски състав ще се завърне, не е ясно, но сюжетната линия ще проследява Пристли,

изправена пред най-голямото предизвикателство в кариерата си,

в условията на упадък за традиционното издаване на списания. Тя ще се изправи срещу героинята на Блънт, която в новия филм вече е високопоставен изпълнителен директор на луксозна група с рекламна дейност, от която Пристли отчаяно се нуждае, пише Variety.

Снимка: IMDb

Базирано на романа на Лорън Уайзбъргър от 2003 г. за преживяванията на млада жена, която работи в модно списание. Вайсбергер е работила като личен асистент на редакторката на американския Vogue Анна Уинтур. „Дяволът носи Прада“ се превърна в истински хит, печелейки 326,7 млн. долара в световен мащаб и донасяйки на Стрийп „Златен глобус“ за най-добра актриса в комедия. Тя получи и номинация за „Оскар“. Дизайнерката Патриша Фийлд също е номинирана за „Оскар“ за дизайна на костюмите на филма.

В годините след това феновете спекулираха дали „това е всичко“ за Миранда, Анди и Емили. Триото актьори продължават да поддържат филма в съзнанието на публиката. Наскоро се събраха отново на сцената на наградите SAG през февруари. Хатауей и Блънт също си припомниха създаването на филма в поредицата „Актьори за актьори“ на Variety, като се върнаха към някои от най-емблематичните моменти във филма и разказаха за работата със Стрийп. Те говорят за това как тя импровизира някои от най-закачливите реплики на Миранда.

„Просто си прекарахме страхотно в този филм“

Новината за продължението на „Дяволът носи Прада“ идва в момент, когато сценичната версия на мюзикъла с участието на Ванеса Уилямс, която облича характерните за Миранда Пристли тъмни слънчеви очила, започва предварителни прожекции преди премиерата през октомври на лондонския Уест Енд. Постановката включва оригинална музика на Елтън Джон, режисура и хореография на трикратния носител на наградата „Тони“ Джери Мичъл, текст на певицата и авторка на песни Шайна Тауб и книга на Кейт Уедърхед.

Продължението ще бъде продуцирано от носителката на „Оскар“ Уенди Финерман. От Disney все още не са направили коментар.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас