Два български филма ще бъдат излъчени в Лион през ноември

Снимка: Генерално консулство на България в Лион/ Фейсбук

Два български филма ще бъдат излъчени в Лион през ноември

Снимка: Генерално консулство на България в Лион/ Фейсбук
Сподели

Генералното консулство на България в Лион, Франция, съобщи, че през ноември 2024 г. българите, живеещи в града и околността,

ще имат възможност да гледат две прожекции на български филми.

Информацията е публикувана на официалната Фейсбук страница на дипломатическото ни представителство.

„Скъпи приятели, радваме се да ви съобщим, че в месеца на народните будители в кино „Bellecombe“ в Лион ще можете да изгледате две български прожекции: Гунди – Легенда за любовта и „С деца на море“, пишат от екипа на дипломатическата ни мисия в Лион и допълват, че киноинициативата се реализира в сътрудничество с Асоциация „Българска култура и езиково наследство на Европа“ (Culture et langue bulgares patrimoine d’Europe) и Френско-българска асоциация за култура „Артавенир“.

Снимка: Alarmy

Според информацията, пълнометражният филм, посветен на легендарния български футболист Георги Аспарухов„Гунди – легенда за любовта“, ще бъде прожектиран на 9 ноември (събота) от 15:00 ч. местно време. Филмът ще бъде показан на български език с английски субтитри.

Дни преди официалната премиера в киносалоните в цяла България филмът „Гунди – Легенда за любовта“ бе представен на живо в София и Пловдив. Лентата, режисирана от Димитър Димитров, ще излезе на голям екран на 18 октомври. Поради очаквания огромен интерес и нетърпение от страна на зрителите, за първи път в родната история киносалоните стартираха продажбата на билети един месец по-рано в България.

Филмът „С деца на море“, обичан от поколения българи,

режисиран от Димитър Петров по сценарий на Братя Мормареви,

ще бъде прожектиран в Лион на 16 ноември в 15:00 ч. местно време. Прожекцията ще бъде с френски субтитри, което ще го направи достъпен както за българоезичната, така и за франкофонската публика. Това съобщи БТА.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас