Филмът „Лимит“ на български режисьор в Лос Анджелис идва премиерно у нас

Филмът „Лимит“ на български режисьор в Лос Анджелис идва премиерно у нас

Сподели

Българско-мексиканският филм „Лимит“ (“Límite“) на родения у нас режисьор, сценарист и продуцент Георги Николас ще има премиера в София на 11 май в Дома на киното, съобщава БТА, позовавайки се на информация от екипа.

Събитието е в рамките на Националния фестивал на българското кино, организиран от Съюзa на българските филмови дейци.

Снимка: IMDb

Лентата идва у нас след участие на фестивали в САЩ и Куба. Членовете на Американската филмова академия гледаха филма „Лимит“ на българския режисьор в рамките на кампанията на продукцията за наградите „Оскар”, предаде Генералното консулство на България в Лос Анджелис.

Историята е по действителен случай

и разказва за трагичната съдба на 16-годишно момче от образцово семейство в Тихуана, което се озовава в незавидно положение на мексиканско-американската граница.

Снимка: IMDb

„Лимит“ е моя творческа реакция към едно реално събитие. Макар да се развива в Мексико, ситуацията напълно може да се асоциира с българската действителност. Когато прочетох новината, си помислих как е възможно едно добро момче да свърши толкова зле. Историята ме докосна най-вече, защото

това момче, в един друг живот, можеше да съм аз“,

разказва Георги Николас.

Снимка: IMDb

38-минутният филм е заснет на лента, сред реалните локации в Тихуана и с мексикански актьори. За артистичния му облик допринася използването на ярка цветова палитра и формат Super 16mm.

Снимка: IMDb

Георги Николас от години живее и твори в Лос Анджелис, заедно с Елица Бонева – актриса, позната от сериала „Под прикритие“ и „S.W.A.T.“ („Специален отряд“).

Трейлъра на филма може да гледате тук.

Актуално

Избрано за вас