Филм с участието на Мария Бакалова с премиера в Италия

Снимка: БГНЕС

Филм с участието на Мария Бакалова с премиера в Италия

Снимка: БГНЕС
Сподели

Филмът Електра“ с участието на номинираната за Оскар българска актриса Мария Бакалова беше представен премиерно на кинофестивала в Иския, Италия.

С гости като Бакалова, Шарлот Рамплинг, Алесандро Гасман, Стелан Скарсгард и носителката на Оскар Сузане Биер, филмовият фестивал в Иския се утвърждава като основно събитие сред големите международни кинопрояви. Това съобщи БТА.

Тазгодишното му 22-о издание започна на 29 юни и ще продължи до 6 юли.

Сред главните действащи лица на фестивала е Мария Бакалова. Филмът с нейно участие имаше своята международна премиера във втората фестивална вечер на 30 юни.

Електра“ е първият авторски игрален филм на режисьорката от Бахрейн Хала Матар, която живее в Лос Анджелис. Тя е известна с работата си над музикални клипове и реклами за едни от най-големите модни марки.

Филмът ни отвежда в един загадъчен Рим, успявайки да прикове вниманието на зрителя. ,,Щастливи сме да бъдем домакини на дебюта на режисьор, за когото в бъдеще ще чуваме много, казва основателят и артистичен директор на кинофестивала в Иския Микеланджело Месина.

Освен номинираната за ,,Оскар Мария Бакалова, актьорският състав на Електра“ включва съавтора на филма Дарил Уайн, британския актьор Джак Фартинг и американската актриса Абигейл Кауън.

Фестивалът се провежда сред величествената обстановка на Арагонския замък. Това е бивше културно средище на поетесата Витория Колона и символ на Иския.

Във фокуса на проявата, учредена през 2003 г., отново са

екологичните ценности чрез прожекции на открито,

пешеходен достъп, QR кодове и програми на рециклирана хартия.

Изключителен, но и достъпен за всеки, фестивалът превръща Иския в голяма сцена на открито. Toй е бил домакин на международни продукции като ,,Клеопатра“ и ,,Талантливият мистър Рипли“. Той продължава всяка година да привлича изобилие от туристи.

Кинофестивалаът в Италия предоставя уникалната възможност на всеки човек да се потопи в атмосферата на голямо кино и култура и да празнува красотата им.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас