Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова предизвика бурни реакции в Кан

Снимка: Reuters

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова предизвика бурни реакции в Кан

Снимка: Reuters
Сподели

Дори в Кан е трудно да избегнете Доналд Тръмп.

„Стажантът“ – филмът с участието на Мария Бакалова, разказващ за ранните години на 45-ия президент на САЩ като предприемач в областта на недвижимите имоти,

спечели осемминутни овации

на премиерата си в Кан на 20 май. Възможно е да се предположи, че публиката на филмовия фестивал не е от привържениците на MAGA (Make America Great Again), така че е от полза, че „Стажантът“ рисува безпощаден портрет на Тръмп. Фокусира се върху отношенията на Тръмп с Рой Кон, адвокат и уредник от Маккарти, който се интересува от Доналд, преди той да стане известно име. Това предаде Variety.

Снимка: Reuters

Себастиан Стан („Сокола и Зимния войник“) е в ролята на Тръмп, Джеръми Стронг („Succession“) играе Кон, а Мария Бакалова („Борат 2“) е Ивана Тръмп, първата съпруга на трикратно женения президент.

Али Абаси, иранско-датският режисьор, който стои зад “Border“ и “Holy Spider“, режисира филма по сценарий на Габриел Шърман, журналист, който е отразявал Белия дом на Тръмп, както и Fox News и нейния основател Роджър Ейлс.

Снимка: Cannes Film Festival

Заглавието е намигване към сериала на NBC, който

помогна за съживяването на кариерата и публичния образ на Тръмп,

след като той преживя поредица от бизнес неуспехи и фалити.

Няма хубав метафоричен начин да се справиш с фашизма“, каза режисьорът. „Време е да направим филмите актуални.

Време е отново да направим филмите политически.“

Филмът със сигурност е противоречив. В него Тръмп е представен като стремящ се към успех човек, който попада под влиянието на Кон, докато се опитва да се справи с иск за расова дискриминация, подаден от Министерството на правосъдието заради начина, по който семейният му бизнес с недвижими имоти третира чернокожите кандидати за жилищен комплекс.

Снимка: AP

Тук има много неща, които трябва да разстроят Тръмп и неговите поддръжници. Сцени показват как той изнасилва Ивана, злоупотребява с амфетамини, за да отслабне и сключва сделки с фигури от подземния свят, за да може Тръмп тауър да се движи по план. Той също така не успява да плати сметките си и прави несполучлив залог на казино.

Стан, Бакалова и Абаси минаха по червения килим,

но Стронг не присъстваше. В момента той участва на Бродуей в номинираната за награда „Тони“ възродена пиеса “Enemy of the People“. Въпреки това той се появи на снимка на телефона на Абаси по време на бурните овации.

Снимка: AP

Премиерата беше сред най-очакваните събития на фестивала, съобщава „Холивуд рипортър“, сравнимо единствено с прожекцията на „Мегалополис“ на Франсис Форд Копола. Според медията филмът е завършен буквално дни преди премиерата в Кан.

„Ще подадем съдебен иск, за да се справим с откровено неверните твърдения на тези претенциозни режисьори“, заяви главният говорител на кампанията на Тръмп Стивън Чунг в изявление за Variety. „Този боклук е чиста измислица, която

сензационно раздухва лъжи, които отдавна са развенчани.

Както и при незаконните съдебни процеси с Байдън, това е намеса в изборите от страна на холивудския елит, който знае, че президентът Тръмп ще си върне Белия дом и ще победи избрания от тях кандидат, защото нищо от това, което са направили, не е проработило.“

Потенциалният иск от лагера на Тръмп няма да е първият юридически удар срещу „Стажантът“. Дан Снайдър, милиардер и приятел на Тръмп, който е дарил 1,1 млн. долара на комитета по встъпването му в длъжност и на „Победата на Тръмп“ през 2016 г. и 100 000 долара за президентската му кампания през 2020 г., е вложил пари и във филма. Причината е, че е останал с впечатлението, че той представя ласкаво 45-ия президент, твърдят източници.

След прожекцията на филма през февруари адвокати бяха привлечени да се борят срещу пускането на проекта.

Актуално

Избрано за вас