Филмът „Злосторница“ обещава да надмине успеха на бродуейския мюзикъл

Снимка: Universal Pictures

Филмът „Злосторница“ обещава да надмине успеха на бродуейския мюзикъл

Снимка: Universal Pictures
Сподели

Филмът „Злосторница“ ще бъде по-задълбочен и по-интересен за феновете, отколкото сценичното му изпълнение, пише списание People. Предстоящата музикална адаптация на хитовия бродуейски мюзикъл на Стивън Шварц, базиран на едноименния роман от 1995 г, е един от най-очакваните филми на годината. Звездният актьорски състав включва Ариана Гранде и Синтия Ериво в ролите на на главните героини Елфаба и Глинда.

Снимка: Universal Pictures

Режисьорът Джон М. Чу се закани, че новият филм ще надгради и подобри бродуейския мюзикъл. Това казва той в ексклузивно интервю пред „People“.

За главните си персонажи той споделя следното: „Искам да кажа, че Елфаба има много рани, но и Глинда също. Ние открихме всички тях с тези две момичета, които наистина дадоха всичко от себе си

да разкажат историята отвъд песните, които всички знаем“.

Говорейки за театралната постановка, която включва музиката и текстовете на Шварц и книгата на Уини Холцман, Чу нарича композитора „пророчески“, като казва, че е бил „толкова многопластов“ в текстовете, които е написал.

Снимка: Universal Pictures

„Благодарение на камерата, тъй като това не е сценично представление, можем да се доближим повече до историята“, продължава той. „Можем да бъдем по-интимни. Камерата може да достигне на два сантиметра от лицето на актьорите. Така можем да видим

кога героите лъжат, кога не или кога заблуждават самите себе си.

И това внася много сила в шоуто, която не можеш да имаш на сцена, когато трябва да гледаш право към публиката“.

Снимка: Universal Pictures

„Злосторница“ ще бъде пуснат в две части, като първата ще се появи в кината на 22 ноември. Мюзикълът разказва за две млади вещици – Елфаба, която често е подлагана на подигравки за зелената си кожа, и любимата Глинда от „Магьосникът от Оз“. Те се срещат като студентки в университета и установяват силна приятелска връзка помежду си.

Във филма участват още носителката на „Оскар“Мишел Йео, Джонатан Бейли, Итън Слейтър, Мариса Боде, Джеф Голдблум, Боуен Янг, Кила Сетъл и Питър Динклидж.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас