Франсис Форд Копола за „Мегалополис“: Най-добрата ми работа

Снимка: DOMINIK BINDL/GETTY

Франсис Форд Копола за „Мегалополис“: Най-добрата ми работа

Снимка: DOMINIK BINDL/GETTY
Сподели

„Мегалополис“ е най-добрата ми работа досега“, казва режисьорът Франсис Форд Копола към нов трейлър на мечтания си 40 години филм. Продукцията ще има своята дългоочаквана премиера на 16 май като част от състезателната програма на кинофестивала в Кан. Въпреки големия зрителски интерес – Копола все още търси разпространители на световно ниво, отбелязва „Холивуд Рипортър“.

Новият трейлър показва детайли от предстоящия филм – клипът започва с въпроса кога една империя е към своя край. Тя не се срива в един ужасяващ момент, а залинява постепенно, когато хората спрат да вярват в нея, гласи отговорът. На фон статуя на Темида оживява и се подпира уморено на съседна сграда. Следват кадри от пищно празненство, което

черпи вдъхновение от древноримски развлечения

като състезания с колесници и плътски удоволствия. Наоколо градът се бунтува и руши.

Според официалния синопсис „Мегаполис” е римски епос, поставен в условията на една измислена Америка. Градът Нов Рим отчаяно има нужда от промяна и за тази задача се отзовават Жезар Катилина (Адам Драйвър), гений с утопична визия за бъдещето, и кметът Франклин Цицерон (Джанкарло Еспозито), въплъщения на статуквото, алчността и корупционните практики. Между двамата е поставена Джулия (Натали Еманюел), дъщеря на кмета и светско момиче, влюбена в идеологическия противник на баща си.

В актьорския състав са още Обри Плаза, Лорънс Фишбърн, Шая Лабъф, Дъстин Хофман, Джейсън Шуорцман и други.

Копола е успял да продаде филма на пет ключови територии в Европа, пише „Площад Славейков“. Все още обаче търси партньор за глобалното разпространение. В края на март филмът имаше прожекция пред водещи имена от филмовата индустрия, но според източници интересът към заглавието до момента не оправдава бизнес инвестицията.

Актуално

Избрано за вас