Годзила и Кинг Конг – легентарните чудовища се обединяват в „Новата империя“

Снимка: IGN

Годзила и Кинг Конг – легентарните чудовища се обединяват в „Новата империя“

Снимка: IGN
Сподели

Чудовищната вселена се завръща с петата си част с новия трейлър на „Годзила х Конг: Новата империя“. Филмът се появява след филма на Legendary Pictures от 2021 г. „Годзила срещу Конг“. Режисьорът Адам Уингърд се завръща, за да режисира този предстоящ филм за чудовища.

Ребека Хол, Брайън Тайри Хенри и Кейли Хотъл се превъплъщават в ролите си от 2021 г., съответно като д-р Илън Андрюс, Бърни Хейс и Джия. Във филма участват и дебютантите във франчайза Дан Стивънс и Фала Чен.

Ето какво разкрива и официалният синопсис на „Новата империя“:

„Този последен филм следва експлозивния сблъсък в „Годзила срещу Конг“ с изцяло ново филмово приключение, в което всемогъщият Конг и страховитата Годзила се изправят срещу колосална, неоткрита заплаха,  която поставя под въпрос самото им съществуване – и нашето собствено.

Новият епичен филм ще навлезе още по-дълбоко в историята на тези титани,

техния произход и тайните на Острова на черепа и отвъд него, като същевременно ще разкрие митичната битка, която е помогнала за формирането на тези необикновени същества и ги е свързала с човечеството завинаги“.

„Новата империя“ е 38-ият филм от поредицата „Годзила“, започнала в Япония през 1954 г. с „Годзила“ на Иширо Хонда. Това е и 13-ият филм от поредицата за Кинг Конг, която стартира в САЩ с оригинала на RKO Picture от 1933 г.

Сценаристи на „Годзила х Конг: Новата империя“ са Тери Росио, Джереми Слейтър и Саймън Барет. А продуценти са Мери Парент, Алекс Гарсия, Ерик Маклауд, Брайън Роджърс, Томас Тъл и Джон Джашни.

Филмът се очаква да излезе по кината на 12 април 2024 г.

Актуално

Избрано за вас