Групата Cypress Hill превръща епизод на „Семейство Симпсън“ в реалност

Снимка: 20thCentFox

Групата Cypress Hill превръща епизод на „Семейство Симпсън“ в реалност

Снимка: 20thCentFox
Сподели

През 1996 г. в един от епизодите на „Семейство Симпсън“ се появява шега, в която групата Cypress Hill  по погрешка са наели Лондонския симфоничен оркестър, докато са  под въздействието на наркотици.

Години по-късно тя става реалност в Роял Албърт Хол.
Снимка: AEG Presents

След дългогодишен интерес от страна на феновете американската хип-хоп група се свързва с оркестъра чрез социалните медии. Спектакълът, който ще се състои само за една вечер в Лондон, е базиран на известния им албум „Black Sunday“. Той е продаден в повече от три милиона копия в САЩ и прекарва цяла година в британските класации. Лондонският симфоничен оркестър ще изпълни

уникални оркестрови аранжименти на най-емблематичните песни на групата,

включително „Insane in the Brain“ и „I Wanna Get High“.

Снимка: Getty images

Cypress Hill са продали повече от 20 милиона албума по целия свят и са една от най-големите хип-хоп групи. „Това е нещо, за което говорим от много години, откакто се излъчи епизодът на „Семейство Симпсън“, казва един от членовете на групата B-Real пред BBC.“ Това е много специално за нас. Освен това – то идва на връх 30-годишнината на албума ни Black Sunday.„През кариерата си сме свирили на много исторически места и други подобни неща, но нищо толкова престижно като това“, добавя той.

Снимка: 20thCentFox

В епизода на „Семейство Симпсън“ – „Хоумърпалуза“, Хоумър е шокиран, че музикалните му вкусове не се смятат за готини. След това той се опитва да впечатли децата, като отива на музикалния фестивал Hullabalooza. Създателите на анимацията се заиграват с музикалния фестивал Lollapalooza, който се провежда в Чикаго. Именно там той се среща с рап и рок звезди, сред които Cypress Hill и The Smashing Pumpkins.

Първата цигулка на лондонския оркестър и заместник-председател на управителния съвет Максин Квок заяви, че „хората са изключително развълнувани от идеята тези различни по характер музиканти да се срещнат на сцената“.

„Като дете на деветдесетте години на миналия век си спомням добре епизода“, каза тя пред Би Би Си и сподели, че той е бил културна препратка и „постоянна шега“ в продължение на всички тези години, в които се излъчвала анимацията.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас