Излезе трейлърът на първия филм, създаден изцяло от AI

Снимка: YouTube

Излезе трейлърът на първия филм, създаден изцяло от AI

Снимка: YouTube
Сподели

„Следваща спирка Париж“ е заглавието на първата романтична комедия, генерирана изцяло от изкуствен интелект (AI). Тя е дело на китайската компания за производство на телевизори TCL, която пусна едноминутен трейлър към филма в YouTube.

Във видеото се виждат

обичайните проблеми, които AI все още има

при създаване на реалистична визия – изкривени пейзажи, нереални и променящи се в различните кадри човешки лица, пише „Площад Славейков“. Изкуственият интелект (AI) не е успял дори да генерира точна картина на часовникова кула. За сметка на това обаче ясно разпознаваме обстановката на града на любовта – на заден фон си личат Айфеловата кула, Триумфалната арка, катедралата „Нотр Дам“.

Снимка: YouTube

„В пътуването на живота понякога сърцето се движи твърде бързо или твърде бавно“, казва разказвачът в трейлъра, повдигайки още повече въпроси относно неясния сюжет на филма. „Но ако изчислиш времето си точно, любовта пристига.“

Според експерти, цитирани от сайта „Футуризъм“, вероятно е използван генератор за текст към видео, наречен Runway ML, а трейлърът е дело на популярния генератор на изображения Midjourney. Китайското студио твърди, че сценарият е написан от човек,

гласовете са на истински актьори

и музиката е изпълнена от „човешка група“.

Снимка: YouTube

„Футуризъм“ обаче смята, че дори прессъобщението към трейлъра е дело на AI, което личи от грешките в термините и словореда.

Очаква се „Следваща спирка Париж“ да бъде пуснат като завършен продукт това лято.

Актуално

Избрано за вас