Джейкъб Елорди се превръща в чудовище за „Франкенщайн“

Снимка: Rosalind O’Connor / NBC

Джейкъб Елорди се превръща в чудовище за „Франкенщайн“

Снимка: Rosalind O’Connor / NBC
Сподели

Джейкъб Елорди, новият любимец на Холивуд след ролите си в „Присила“ и „Солтбърн“, ще се превъплъти в чудовището на Франкенщайн в предстоящ филм на Гийермо дел Торо („Формата на водата“, „Лабиринтът на Пан“). Актьорът потвърди, че ще замени Андрю Гарфийлд в образа, по време на участието си в „The Tonight Show“ на Джими Фалън.

„Да, ще играя създанието на Франкенщайн за Гийермо. Той е Богът на чудовищата“,  потвърди Елорди по време на изявата си. – „Той е много мил, много искрен, брилянтен“.

 „Франкенщайн“ се очертава като

едно от най-вълнуващите заглавия на 2025 г.

заради актьорския си състав. В главната роля влиза Оскар Айзък. Той ще изиграе доктор Виктор Франкенщайн – брилянтен, но егоцентричен учен. Сюжетът е разработен на основата на популярния роман на Мери Шели.

В останалите роли ще гледаме Кристоф Валц, Миа Гот, Феликс Камерер („На западния фронт нищо ново“), Ларс Микелсен („Асока“), Дейвид Брадли („Хари Потър“, „Игра на тронове“) и други.

„Франкенщайн“ е проект, подкрепен от „Нетфликс“. Премиерната му

дата не се съобщава,

но се очаква през 2025 г., тъй като снимките все още не са започнали, съобщи „Площад Славейков“.

Междувременно Елорди се радва на голяма популярност в този награден сезон. Младият актьор, станал популярен със сериала на НВО „Еуфория“, е широко обсъждан за ролята си в „Солтбърн“.

Филмът има пет номинации за БАФТА, но се обсъжда широко и в социалните мрежи. Една от най-дискутираните теми е ключовата сцена във ваната с участието на Елорди и Бари Когън.  Манията на феновете по актьора доведе до това, че на пазара вече се предлага свещ с аромата на водата от ваната, в която той се самозадоволява във филма.

Актуално

Избрано за вас