Джена Ортега се явила на прослушване за главната роля в „Дюн“

Снимка: Neilson Barnard/Getty Images | Warner Bros.

Джена Ортега се явила на прослушване за главната роля в „Дюн“

Снимка: Neilson Barnard/Getty Images | Warner Bros.
Сподели

Джена Ортега подозира, че се е явила на прослушване за ролята на Зендая в „Дюн“, когато филмът е бил в процес на разработка преди около шест години, пише Independent.

21-годишната Ортега казва, че се е явила на прослушване за „много тайна“ роля, когато е била на 15 години, и е била много развълнувана, защото режисьорът Денис Вилньов е „един от любимите ми режисьори“. „Мисля, че се явих на кастинга за „Дюн“, когато бях на около 15 години“, казва актьорът пред Buzzfeed, докато играе с малки кученца.

„Спомням си, че бях голям фен на този филм, на този франчайз и на всичко останало. Бях много развълнувана за тази среща, защото Денис е един от любимите ми режисьори“, добави актрисата. „Мисля, че това беше Чани, мисля, че беше Зендая. Но те не казваха нищо.  Всичко беше много тайно.“

„Дюн“ излезе на пазара през 2021 г. Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Стелан Скарсгард, Дейв Баутиста и Джош Бролин изпълняват главните роли заедно със Зендая.

Следващият филм, в който Ортега ще участва, е „Бийтълджус“ на Тим Бъртън. Тя е в ролята на Астрид Диц, дъщерята на героинята Лидия на Уинона Райдър.

„Уинона беше толкова приветлива. Чувствам се истинска късметлийка, че успях да създам такава връзка с нея на снимачната площадка“. Това казва тя в същото интервю за Buzzfeed, в което говори и за звездите Майкъл Кийтън и Катрин О’Хара.

„Толкова отдавна съм фен на Майкъл Кийтън, че мисля, че като го видях на живо, се вглъбих в себе си, защото някак страшно се срамувах. Катрин О’Хара е един от най-забавните хора, ако не и най-забавният, който съм срещала в живота си.“

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас