Джулия Робъртс ще получи почетна награда „Сезар“

Снимка: МEGA

Джулия Робъртс ще получи почетна награда „Сезар“

Снимка: МEGA
Сподели

Джулия Робъртс ще бъде удостоена с почетна награда на 50-ото издание на наградите „Сезар“, френския еквивалент на „Оскар“-ите. Церемонията ще се състои на 28 февруари в театъра „Олимпия“ в Париж, съобщи Variety.

Робъртс очарова, тя е източник на вдъхновение и икона на световното кино“, се казва в изявление на академията „Сезар“. „Тя не е просто филмова звезда, тя е и икона на популярната култура. Влиянието ѝ се простира далеч отвъд нейните изпълнения.“

Снимка: Buena Vista Pictures

Откакто пробива през 1990 г. с ролята на Вивиан Уорд в Хубава жена, Робъртс

„се радва на поредица от успехи, с роли, които са толкова разнообразни, колкото и незабравими“,

продължава академията, посочвайки романтични комедии като „Сватбата на най-добрия ми приятел“ и „Нотинг Хил“, както и драми като „Аферата Пеликан“, „Ерин Брокович“ и „Сама срещу всички“, за която печели „Оскар“ за най-добра актриса през 2001 г.

Робъртс е работила с признати от критиката режисьори като Стивън Содърбърг, с когото снима „Бандата на Оушън“ и „Бандата на Оушън 2“. Също и с Майк Никълс в „Closer“. Съвсем скоро ще я видим в трилъра на Лука Гуаданино „After the Hunt“ заедно с Айо Едебири, Андрю Гарфийлд, Майкъл Стулбарг и Клои Севини.

Почетната награда „Сезар“, с която се отдава почит на професионалните постиженията на артисти и режисьори, досега е била връчвана на Дейвид Финчър, Кристофър Нолан, Кейт Бланшет, Пенелопе Крус, Робърт Редфорд и Джордж Клуни. Освен в актьорската си кариера, Робъртс участва във филантропски инициативи, включително в ролята си на посланик на UNICEF.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас