Как „Стажантът“ Доналд Тръмп прави първите си стъпки в бизнеса?

Снимка: PROFILE PRODUCTIONS 2 APS

Как „Стажантът“ Доналд Тръмп прави първите си стъпки в бизнеса?

Снимка: PROFILE PRODUCTIONS 2 APS
Сподели

В деня на политическия дебат между Доналд Тръмпи Камала Харис беше публикуван трейлър на  биографичния филм „Стажантът“. Той ще разкаже за пътя на младия Тръмп към успеха и отношенията му с неговия ментор Рой Кон, пише Rooling Stone.

Филмът е с участието и на българската актриса Мария Бакалова в ролята на покойната бивша съпруга на Тръмп – Ивана.

Снимка: Mongrel Media/Courtesy Everett Collection

Себастиан Стан е в ролята на младия Тръмп. Джеръми Стронг ще изиграе Кон -скандален прокурор и ветеран от лова на вещици от ерата на Маккарти. Именно той е ментор на начинаещия магнат в сферата на недвижимите имоти. В новия трейлър Кон взема Тръмп под крилото си и го учи на

основните си правила за това как винаги да побеждава конкуренцията.

„Първото правило е атака, атака, атака“, казва Кон.

„Второ правило: нищо не признаваш, всичко отричаш…Трето правило: независимо какво се случва, претендираш за победа и никога не признаваш поражение. Трябва да сте готови да направите всичко на всеки, за да спечелите“.

Унищожителната мъдрост на Кон се редува с най-различни ситуации на хаос. Тръмп много бързо навлиза в света на недвижимите имоти в Ню Йорк и таблоидната журналистика през 70-те и 80-те години. Той се сблъсква с различни успехи и провали, негативи и дори подигравки. В един момент Кон му казва, че „изглежда напълно отвратително“, когато Тръмп отхапва сандвич, а по-късно се провиква:

„Имаш голям задник, трябва да поработиш върху него“.

Премиерата на „Стажантът“, режисиран от Али Абаси, се състоя на филмовия фестивал в Кан през 2024 г., където продукцията получи предимно положителни отзиви, но шокира публиката със сцената, в която Тръмп изнасилва Ивана.

Адвокатите на Тръмп също така бързо „удариха“ филма,

наричайки го „чиста злонамерена клевета“. Продуцентите го защитиха, като го нарекоха „справедлив и балансиран портрет на бившия президент“.

Снимка: Getty images

Понастоящем филмът е планирано да излезе в избрани кина в САЩ на 11 октомври, въпреки че пускането му не мина без някои затруднения. Първоначално „Стажантът“ трудно намери голям разпространител в САЩ. Според тогавашните доклади много компании – големи и малки – са се опасявали да го вземат, за да не разстроят поддръжниците на Тръмп или самия Тръмп (особено ако той спечели втори президентски мандат).

В крайна сметка индийската компания Briarcliff Entertainment си осигури правата върху филма. Продуцентите стартират и кампания в Kickstarter, за да увеличат популярността на филма и да го задържат в кината възможно най-дълго. Първоначалната цел от 100 000 долара бързо е надхвърлена и към момента на публикуването проектът е събрал над 300 000 долара.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас