Каква е била заплатата на Брад Пит и Джордж Клуни за новия филм „Вълци единаци“?

Снимка: Getty Images

Каква е била заплатата на Брад Пит и Джордж Клуни за новия филм „Вълци единаци“?

Снимка: Getty Images
Сподели

Джордж Клуни оспорва твърдението, че той и Брад Пит са получили по около 35 милиона долара за филма „Вълци единаци“, пише Hollywood reporter. На кинофестивала във Венеция беше световната премиера на екшън комедията на Джон Уот, в която те играят

конкуриращи се криминалисти, случайно назначени на една и съща работа.
Снимка: Getty Images

На пресконференцията за „Вълци единаци“ Клуни заяви, че двойката е върнала част от заплатите си, след провалена договорка с кината. Това означава, че филмът ще бъде пуснат в ограничен брой „няколкостотин киносалона“. Той повдигна темата за статията на Никол Спърлинг, публикувана миналата седмица в „Ню Йорк Таймс“, в която се казва, че двамата с Пит са получили по над 35 милиона долара за участието си в лентата“.

„Това беше интересна статия. Какъвто и да е източникът ѝ за нашата заплата, тя е с милиони, милиони и милиони долари по-малка от съобщената. И казвам това само защото смятам, че е лошо за нашата индустрия, ако хората смятат, че това е еталонът за заплатите“, каза Клуни.

„Мисля, че това е ужасно, ще направи невъзможно правенето на филми“.
Снимка: Getty Images

„Да, искахме филмът да бъде пуснат в кината. Имахме някои трудности по пътя, това се случва. Когато режисирах „Момчетата в лодката“ го направихме за Министерството на културата. След това се оказа, че е за Amazon. Изобщо не получихме разпространение в чужбина, което беше изненада“, казва Клуни.

Всички сме в тази индустрия и се опитваме да намерим пътя си след COVID и всичко останало. Това, разбира се, е неприятно, но от друга страна, много хора ще видят филма и ще го пуснат в няколкостотин кина, така че да можем да го видим. Но да, щеше да е хубаво, ако имахме по- широко разпространение.“

Броени дни преди двете филмови звезди да кацнат във Венеция се появи новината, че Уотс е сключил договор с Apple да напише и режисира продължение на „Вълци единаци“.

Не е ясно дали Клуни и Пит също вече са подписали договор за участие.

„Всички машинации, които ни доведоха дотам, няма да бъдат запомнени, а и не би трябвало да бъдат“, казва Клуни. „Това, което трябва да се помни, е безкористната постъпка на човек, който е направил най-трудното нещо. Знаете, че сме го виждали по целия свят, и за да каже някой: „Мисля, че има по-добър път напред, той получава цялата заслуга, и това наистина е истината.“

Филмът „Вълци единаци“ ще бъде пуснат на Apple TV+ на 27 септември, след ограниченото му разпространение в кината на 20 септември чрез Sony.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас