Какво да гледаме през януари в кината

Снимка: Форум Филм

Какво да гледаме през януари в кината

Снимка: Форум Филм
Сподели

Януари е известен с това, че е слаб месец за филми, но все пак често е наситен с кино премиери. Филмовите студиа постепенно осъзнават, че киноманите ще дойдат в кината през всеки сезон, ако просто им дадете нещо добро за гледане. Представяме ви топ селекцията този месец, която включва по нещо за всеки – включително екшън, ужаси и дори мюзикъл. Ето кои са най-очакваните филми, които ще се появят през януари 2024 г.

 

    1. „Пчеларят: Смъртна присъда“/The Beekeeper

Премиера: 12 януари

Дейвид (Джейсън Стейтъм) е мъж, който на пръв поглед изглежда отдаден само на пчеларството. Но когато негова съседка е обрана от телефонни измамници и след това се самоубива, той оставя пчелите на заден план и се заема с подготовката на брутално отмъщение. Дейвид

е решен да ликвидира цялата престъпна организация,

като използва уменията си на бивш таен агент.

 

2. „Ферари“/Ferrari

Премиера: 5 януари 

Филмът за Ферари ни отвежда в лятото на 1957 г. На фона на грандиозния спектакъл Формула 1 бившият състезател

Енцо Ферари преживява истинска криза.

Фалит заплашва фабриката, която той и съпругата му Лаура са изградили от нищото десет години по-рано. Нестабилният им брак е разтърсен и разбит от загубата на сина им Дино година преди това. Ферари трудно намира сили да приеме другия си син – Пиеро, от любовницата си Лина Ларди. Междувременно жаждата за победа на пилотите му ги тласка до ръба, когато те се впускат в емблематичното, но коварно състезание Миле Миля – 1 000 мили през Италия.

 

3. „Клети създания“/ Poor Things


Премиера: 19 януари

Една история за фантастичната еволюция на Бела Бакстър, млада жена, върната към живота от блестящия неортодоксален учен д-р Годуин Бакстър. Бела е жадна за нови знания и макар да е под закрилата на Бакстър, желанието да научи повече за светския живот я подтиква да избяга с Дънкан Уедърбърн, хитър и покварен адвокат. Двамата се отдават на

шеметно трансконтинентално приключение.

Необременена с предразсъдъците на своето време, Бела става решителна и непоколебима в стремежа си да отстоява равенство и свобода.

 

4. „Нощно плуване“/Night Swim

Премиера: 5 януари 

Създаден по едноименния късометражен филм от 2014, „Нощно плуване“ разказва за Рей Уолър – играч от Висшата бейзболна лига, който е принуден да се пенсионира преждевременно поради дегенеративно заболяване. Тайно надявайки се един ден все пак да се завърне в професионалния спорт, Рей убеждава дълбоко загрижената си съпруга Ийв, че

басейнът в задния двор на новия им дом ще бъде перфектна забава

за двете им деца Изи и Елиът, както и идеална възможност за провеждане на неговата физиотерапия. Но мрачна тайна от миналото на къщата ще завлече Рей и семейството му към дъното, в бездната на неописуем и смъртоносен ужас.

 

5. „Обичам да те мразя“/Anyone but You


Премиера: 12 януари

Би и Бен изглеждат като перфектната двойка, но дори след най-страхотната първа среща, страстните им чувства стават леденостудени. Един ден съдбата отново ги среща на сватба в Австралия. А те взимат най-зрялото решение – преструват се, че са заедно.

 

6. „Гадни момичета“/Mean girls


Премиера: 12 януари

20 години след премиерата на „Гадни момичета“ филмът се завръща. Сюжетът разказва за новата ученичка Кейди Херон (Ангури Райс) е приветствана на върха на социалната хранителна верига от елитната група популярни момичета. Когато обаче Кейди

прави сериозна грешка и се влюбва в бившето гадже на Реджина

– лидерката на групата, тя се оказва на мушка. Докато Кейди се опитва да се справи с върховния хищник на групата с помощта на отхвърлените си приятели, тя трябва да се научи как да остане вярна на себе си, докато се движи в най-безмилостната джунгла от всички – гимназията.

Актуално

Избрано за вас