Кейт Уинслет с награда за цялостно творчество от фестивал в Мюнхен

Снимка: Getty/Andreas Rentz

Кейт Уинслет с награда за цялостно творчество от фестивал в Мюнхен

Снимка: Getty/Andreas Rentz
Сподели

Кейт Уинслет бе посрещната с аплодисменти преди европейската премиера на филма си „Лий“ на Международния филмов фестивал в Мюнхен. Актрисата разказа на препълнената зала за участието и продуцирането на филма за военния фотограф Лий Милър.

Излизайки на сцената, за да приеме наградата CineMerit, тя  поясни защо премиерата на филма „Лий“ е била отложена.

„Решихме да отложим премиерата на „Лий“ заради стачката и защото исках да мога да разкажа за истинската любов, която аз и моята партньорка, продуцентката Кейт Соломон, вложихме при създаването на този филм“, коментира тя.

Лий Милър е модел, превърнал се във фотограф и военен кореспондент. По време на Втората световна война тя прави серия от емблематични и често разтърсващи снимки. Премиерата на филма в Мюнхен имаше допълнителен резонанс, като се има предвид, че Милър е известна с това, че самата тя участва в емблематичен кадър. Снима се във вана в изоставената резиденция на Хитлер в германския град.

„Лий“ започва с кадри на Милър и нейните приятели бохеми, които се наслаждават на живота в предвоенна Франция, пише Dealine. Междувременно „буреносните облаци се събират“.

Филмът представя най-ужасяващите аспекти на Втората световна война,

заснети от Милър и нейния приятел и колега фотограф Дейвид Е. Шерман, изигран от Анди Самбърг.

Тя добави, че частта от филма, в която Лий и Шерман влизат в концентрационния лагер Дахау, е била особено трудна за заснемане.

„Частта, която беше най-трудна за заснемане, беше Дахау. Тя беше изключително трудна за Анди Самбърг, който изобщо не искаше да вижда снимачната площадка преди да започнат снимките. Реакцията му беше реална“.

Уинслет беше посрещната с възгласи както преди, така и след филма. Дейвид Крос, който играе с нея в „Четецът“, също отдаде почит на актрисата.

Той каза, че тя на практика е била негов координатор на интимните сцени във филма от 2008 г. – още преди тази роля да съществува.

„Все още съм ти много благодарен за начина, по който ме накара да се чувствам спокойно, когато работех по тези много интимни сцени. Ти създаде безопасно пространство и ми помогна да разбера процеса, търпеливо, съпричастно и най-вече с много хумор“, каза той.

Актуално

Избрано за вас