Кени Ортега подготвя своя версия на „Фантомът на операта“ за Disney+

Снимка: Joan Marcus/ Getty

Кени Ортега подготвя своя версия на „Фантомът на операта“ за Disney+

Снимка: Joan Marcus/ Getty
Сподели

Кени Ортега, известен с работата си като режисьор на филмите „High School Musical“ и „Наследниците“, се захваща с адаптация на емблематичния мюзикъл „Фантомът на операта“.

Според Deadline Ортега ще бъде режисьор и изпълнителен продуцент на лентата, която ще бъде юношеско превъплъщение на класическата приказка на Гастон Леру за Disney+. Студиото търси възможност за реализация на проекта, надявайки се на успех.

Снимка: Joan Marcus/ Getty

Сценарият е написан от Джовани М. Посочва се , че това няма да е екранизация на дългогодишния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър. Не е потвърдено дали проектът ще включва оригиналните песни или дали Ортега ще работи и като хореограф във филма.

В допълнение към работата си по гореспоменатите филми на Disney, Ортега е работил и по „Мръсни танци“, „Хокус Покус“. Съвсем наскоро той работи по сериала „Джули и фантомите“ за Netflix.

Снимка: BG Sound Stage

Романът „Фантомът на операта“ разказва за мистериозна маскирана фигура в Парижката опера. По него са създадени множество адаптации за сцената и екрана, включително мюзикъла на Андрю Лойд Уебър. Той напусна Бродуей през април 2023 г. след 35 години в театър Majestic. Режисираната от Хал Принс постановка печели 7 награди „Тони“, включително за най-добър мюзикъл и най-добър актьор за Майкъл Крауфорд. Тя чупи множество рекорди по време на дългото си представяне. Счита се за един от най-успешните мюзикъли на всички времена.

Други сценични версии включват адаптацията на Мори Йестън от 1991 г., озаглавена „Фантом“. Въпреки че този мюзикъл е бил поставян на регионални сцени, той все още не е стъпил на сцената на Бродуей.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас