Кевин Спейси ще получи награда за цялостно творчество в Таормина

Снимка: Getty Images

Кевин Спейси ще получи награда за цялостно творчество в Таормина

Снимка: Getty Images
Сподели

Кевин Спейси ще получи награда за цялостно творчество в Teatro Antico в Таормина, Сицилия. Наградата се връчва в рамките на Наградите на нациите, организирани от Мишел Куратоло и Марко Фаланка съвместно със Сената на Италианската република и област Сицилия.

Сред предишните носители на наградата са Жерар Депардийо, Абел Ферара и Клаудия Кардинале.

Наградата се присъжда в момент, когато Спейси през последните години се появяваше повече на първите страници на вестниците заради обвинения в сексуални посегателства, отколкото заради работата си.

Но сега се опитва да възстанови обществения си имидж и кариерата си.

Той даде редица интервюта и ще се появи, в ролята на дявола, в предстоящия филм „Контактът“. Продукцията ще бъде едва вторият игрален филм, в който участва откакто редица мъже излязоха с обвинения срещу поведението на Спейси. Предишният му филм беше „Човекът, който рисуваше Бога“ на Франко Неро от 2017 г.

Снимка: imdb

„Кевин Спейси е вечен паметник на историята на киното и театъра, който безспорно заслужава да възстанови кариерата си“, казват Куратоло и Фаланка.

„Всеки ден както публиката, така и индустрията пропускат неговия безграничен талант и ние сме изключително горди да бъдем до този забележителен артист“, твърдят Куратоло и Фаланка. В рамките на опита за реабилитация

той бе обявен и за почетен гост на престижния филмов фестивал „Златна кайсия“

в Ереван, Армения, чието обявяване предизвика сериозни полемики.

Спейси е признат за невинен по гражданско дело в САЩ, в което е замесен актьорът Антъни Рап. Както и по наказателно дело в Обединеното кралство, в което са замесени петима мъже. Гражданското дело в Обединеното кралство, заведено от мъж, който твърди, че Спейси е извършил сексуално посегателство, трябва да продължи през 2025 г.

Церемонията по награждаването, на която Спейси ще участва, ще се състои на 21 юли. Тя ще е част от летните събития в историческия сицилиански град. Тя е напълно несвързана с филмовия фестивал в Таормина, който се провежда от 13 до 19 юли.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас