Кой е големият победител на Британските награди за независимо кино

Снимка: zff

Кой е големият победител на Британските награди за независимо кино

Снимка: zff
Сподели

Филмът на Андрю Хей „Непознати“  (All of Us Strangers)  е големият победител на Британските награди за независимо кино (BIFA) за 2023 г. със седем награди

„Непознати“ спечели наградата за най-добър британски независим филм, Хей – за най-добър режисьор и най-добър сценарий. А Пол Мескал – за най-добро поддържащо изпълнение. Преди това филмът спечели и три други награди. Те бяха обявени през ноември и са в категориите операторско майсторство, монтаж и музикално ръководство.

Филмът „Непознати“ , по едноименния роман на Таичи Ямада, е с участието на Андрю Скот, Пол Мескал, Клеър Фой, Джейми Бел и други.

„В центъра на тази история е заложена много смела идея: какво бихте казали на родителите си след смъртта им, което не сте успели да им кажете преди това.

Историята е много красива и има метафизичен аспект,

но също така е и просто за любовта. Това е филм за любовта и ние се гордеем с него“, каза Скот пред Ройтерс на червения килим.

Награда за най-добра главна роля получи Мия Маккена-Брус за дебютния филм на Моли Манинг Уокър „Как да правим секс“. Той спечели и другата награда BIFA за най-добра поддържаща роля на Шон Томас. Продукцията получи награда и за най-добър актьорски състав.

Шон Томас и Миа Маккена-Брус; Снимка: Shutterstock

„Не мога да повярвам. За мен е сбъдната мечта да бъда тук“, сподели 26-годишната Маккена-Брус, приемайки отличието.

Британските награди за независимо кино отличиха и Нейтън Стюарт-Джарет и Джордж Маккей за най-добро съвместно изпълнение на главна роля за филма Femme. Продукцията спечели още призове за грим, прически и костюми.

Победителите бяха обявени на годишната церемония в Londo’s Old Billingsgate. Тя беше открита от патрона на BIFA Рей Уинстоун. Водещи бяха Лоли Адефопе и Киел Смит-Байноу, а наградите връчваха звезди като Джоди Комер, Айслинг Беа, Зауи Аштън, Аса Бътърфийлд и Тео Джеймс.

Наградата „Ричард Харис“ за 2023 г. за

изключителен принос на актьор към британското кино

беше връчена на Стивън Греъм.

Отличеният със „Златна палма“ на кинофестивала в Кан „Анатомия на едно падане“ на френския режисьор  Жустин Трие беше обявен за най-добър международен независим филм.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас