Копола събрал спорни актьори за „Мегалополис“, не искал „коректна продукция“

Снимка: Corbis via Getty Images

Копола събрал спорни актьори за „Мегалополис“, не искал „коректна продукция“

Снимка: Corbis via Getty Images
Сподели

Актьори с проблеми поканил Франсис Форд Копола в състава на своя филм „Мегалополис“, разкрива самият той в интервю за списание „Ролинг Стоун“. Режисьорът на „Апокалипсис сега“ и „Кръстникът“ избрал Дъстин Хофман, Джон Войт и Шая Лeбьоф, за да не бъде описван филмът му като „коректна холивудска продукция“. Показан премиерно през май на фестивала в Кан, новият филм на Копола тръгва на голям екран в Америка на 27 септември.

Мегалополис“, чийто бюджет е 120 милиона долара, е епична научнофантастична драма по сценарий на режисьора. В центъра на сюжета е архитектът Цезар Катилина (Адам Драйвър). Той има утопична визия за модернизацията на голям град и решава да я осъществи с помощта на откритата от него материя мегалон. Идеите му се сблъскват със статуквото на корупцията, въплътено от кмета на града Цицерон (Джанкарло Еспозито). Във филма се снимат още Джон Войт като Хамилтън Крас III, който поддържа любовна афера с водеща на новините (Обри Плаза). Шая Лебьоф играе политик и внук на Крас.

Копола обяснява, че актьорският състав включва хора, които

преживяват някакъв вид канселиране в кариерата си

след проблем в личния живот или заради публично заявена позиция. По думите на режисьора той е събрал крайно консервативни и крайно политически прогресивни актьори.

Шая Лебьоф в момента е изправен пред съдебен процес, припомня „Площад Славейков“. Обвинен е от бившата си приятелка – певицата и текстописец FKA Twigs (Талия Дебрет Барнет) – във физическо и сексуално насилие. Тя твърди, че той е държал заредено оръжие до леглото им и я е принуждавал да гледа документални филми за убити жени. Процесът срещу Лебьоф е насрочен за 14 октомври.

Дъстин Хофман беше обвинен в сексуален тормоз над 17-годишна стажантка, с която е работил във филма от 1985 г. „Смъртта на търговския пътник“.

Джон Войт изказва крайнодесните си убеждения и твърдата си подкрепа за бившия президент Доналд Тръмп, опонирайки публично на дъщеря си Анджелина Джоли. Въпреки политическата си позиция, образът, който Джон Войт изгражда в „Мегалополис“, има излъчването на Калигула и сатиризира Доналд Тръмп. Войт публично изрази несъгласие с тази интерпретация, отбелязва „Дедлайн“.

„Този филм няма да ни излекува от проблемите. Искрено вярвам, че ще ни спаси разговорът за бъдещето. Искаме да поставим всички въпроси, за да разберем защо тази страна е толкова разделена точно сега. Това ще ни даде силата да победим онези, които искат да унищожат нашата република. Направих този филм, за да помогна за това. Всичко, което искам, е този филм да започне този разговор. Не може да имате утопия без разговор“, казва Копола пред „Ролинг Стоун“.

 

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас