Твърди се, че 76-годишната съпруга на крал Чарлз, която от години води кампании по тези въпроси, е била следвана от снимачен екип, докато е изпълнявала ангажиментите си към проекта. Освен това, тя била категорична, че работата ѝ в тази насока ще продължава и занапред.

Наскоро Камила посети специализиран център за насилие над жени и момичета, разположен в сърцето на Ламбет, който работи за

превенция на насилието

в подкрепа на оцелелите. Отворилият врати през 2012 г. център е един от първите в Обединеното кралство, които предлага подслон на хора, преживели насилие. Всяка година екипът му предоставя подкрепа на повече от 1500 възрастни и 2000 деца. Сред тях са такива, преживели насилие, трафик, сексуална експлоатация или принудителен брак, предаде dir.bg.

По време на посещението си съпругата на крал Чарлз се срещна с жени, преживели домашно насилие, които споделиха с нея личните си истории. На свой ред тя разясни, че се е запознала по-детайлно с темата едва преди осем години, когато се срещнала с екипа на организацията „Безопасен живот“.

„Мисля, че като много хора в тази страна и по целия свят, аз  също не знаех за тази злоупотреба. Едва когато седнах и изслушах тези наистина сърцераздирателни истории, осъзнах колко ужасен и колко сериозен е проблемът. Поздравявам всички оцелели, които са в състояние да излязат навън и да говорят с мен. Да говорят с всички и да разказват за това, през което са преминали, защото по този начин те ще спасят животи“, заяви Камила.