Лейди Гага и Хоакин Финикс с изпълнения на живо в „Жокера. Лудост за двама“

Снимка: warner bros.

Лейди Гага и Хоакин Финикс с изпълнения на живо в „Жокера. Лудост за двама“

Снимка: warner bros.
Сподели

Лейди Гага и Хоакин Финикс пеят на живо на снимачната площадка на „Жокера- Лудост за двама“. Те правят това, не само защото са големи професионалисти, но и защото искат изпълненията им да са толкова автентични и непредсказуеми, колкото са и техните герои, пише Billboard.

Снимка: warner bros.

В ново интервю за Variety двойката, която играе съответно Харли Куин и Артър Флек, разказва за предизвикателствата при използването на живи вокали по време на снимките. Пианистът е бил на място, за да им акомпанира.  Дублите им са били слепени и понякога презаписвани в студио, ако е било необходимо.

„Не искахме вибрато и перфектни ноти“, обяснява Финикс.

Той добавя, че двамата с попзвездата са искали да „оставят емоцията да води“ изпълненията им, за да останат „верни на момента“.

Запитахме се: „Какво трябва да стане, за да може двама души да избухнат в песен по време на разговор?“
Снимка: warner bros.

Гага добавя. „Откъде идва музиката, когато никой не може да я чуе, освен героите? Нито Артър, нито Харли са професионални певци и не би трябвало да звучат като такива. Искахме да помогнем да разкажем историята на тяхната споделена лудост по начин, който да се чувства истински“.

„Мисля, че всички имаме интимна и лична връзка с музиката. Тя е партитура за нашия вътрешен емоционален живот“, продължава тя пред Variety. „Партитура, която обикновено никой не може да чуе, освен нас. Именно това се опитахме да уловим за Артър и Лий – музиката вътре в тях.“

Интервюто се появява около месец и половина преди премиерата на продължението на филма в кината на 4 октомври.

Първият пълнометражен трейлър на продукцията се появи през юли, обещавайки мрачно хаотичен сюжет, в който Флек и Куин се срещат в психиатрична болница и тръгват на съвместно музикално пътешествие, докато първият очаква съд за престъпленията си като Жокера.

Финикс разкри, че Гага  е подкрепяла певческите му възможности по време на работата по филма. „Струва ми се, че си спомням, че тя изплю кафето, когато за първи път запях – така че това беше добре, беше вълнуващо и ме накара да се чувствам уверен“, каза той пред Empire през юли.Гага винаги ме е окуражавала с думите:

„Прави това, което чувстваш, всичко е наред“.
Снимка: “Die With a Smile“; стоп кадър

В допълнение към новата лента изпълнителката  се подготвя да издаде и седмия си студиен албум. Междувременно слушателите могат да се насладят на новия  ѝ сингъл с Бруно Марс„Die With a Smile“, който излезе на 16 август. Двойката си партнира и в музикален видеоклип в стил Доли Партън и Портър Уагонър.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас