Липсата на справедливост бележи „Есента на демона“

Снимка: Нова ТВ

Липсата на справедливост бележи „Есента на демона“

Снимка: Нова ТВ
Сподели

„Създадохме художествена измислица, която е като риалити на живота – на това, което виждаме по новините“, каза продуцентът  Евтим Милошев по повод премиерата на „Есента на демона“, втори сезон на поредицата „Дяволското гърло“. 

Продукцията ще бъде представена на 29 февруари във Велико Търново, където е заснета. Същата вечер започва и излъчването по „Нова телевизия“.

„Това е проект за

справедливостта, която е голям дефицит

в нашето общество“, смята Евтим Милошев. Той разказа, че идеята е от 2021 г., а сценарият е написан през 2022 г.

„След като положихме толкова големи усилия в този проект – едно от важните неща, които правим, е така нареченият пиар.  Каквито и усилия да правим, това, което се случи с така наречения Мартин Божанов-Нотариуса, е най-големият пиар за този проект“, посочи продуцентът.

Според режисьора Павел Веснаков големият смисъл на историята е не само в нарушената справедливост, но и за това кога настъпва моментът, в който

човек преминава граница, от която няма как да се върне назад. 

„Всеки един от нас е преживял някаква несправедливост, случило му се е нещо изключително нечестно в личния живот“, каза той. Важното е кога минаваме границата и кога тази справедливост, която искаме да се стовари върху другите, вече се превръща във форма на злото, допълни режисьорът.

Действието се развива във Велико Търново. И този път, както и в „Дяволското гърло“,

локацията е герой в повествованието.

По думите на Милошев историята се случва неслучайно в старопрестолния град, който е „труден за снимки“, но фантастичен.

Той отбеляза, че градът има историческа и духовна значимост. Едновременно с това обаче насилието е присъствало много силно в него в исторически план.

„Сцените са доста натуралистични. Поне за мен като режисьор беше важно, когато се показва насилието, то наистина да бъде насилие. Да не бъде нещо, което във всеки момент може да снимаме с телефон“, каза Павел Веснаков.

Теодора Духовникова, която изпълнява една от главните роли, разказа, че като бивш ученик на Национална гимназия за древни езици и култури, сюжетът я е развълнувал заради

препратките към историята на България,

към старогръцкия, латинския и старобългарския език. Историята ще бъде преплетена по един мистичен, трагичен и на места жесток начин в сериала.

Участват още Владимир Карамазов, Ирмена Чичикова, Мариан Вълев, Димо Алексиев, Христина Апостолова, Асен Блатечки, Рая Пеева, Веселин Петров, Александър Тонев, Тони Наумовски. 

Вторият сезон на „Есента на демона“ има общо 12 епизода. Това е първият проект, подкрепен от Националния филмов център чрез програмата за финансиране на сериали, през септември миналата година спечели „Златна роза“ за сериал.

Актуално

Избрано за вас