Любими заглавия от света на Disney се връщат на екран

Снимка: Disney+

Любими заглавия от света на Disney се връщат на екран

Снимка: Disney+
Сподели

Подробности за нови филми, сред които заглавието на третата част на „Аватар“, допълнение към поредицата „Междузвездни войни“ и продължение на „Шантав петък“, бяха обявени на събитие за фенове на Disney.

Режисьорът Джеймс Камерън заяви пред 12 000 зрители, че

„Аватар: Огън и пепел“ „няма да бъде това, което очаквате“.

Американският актьор Джон Фавро пък „погъделичка любопитството“, споменавайки нов филм от „Междузвездни войни“, озаглавен „Мандалорианецът и Гру“. В него ще видим Педро Паскал.

Актрисите Линдзи Лоън и Джейми Лий Къртис, звезди от комедията от 2003 г. „Шантав петък“, също се появиха на сцената, за да промотират новия си филм. Той ще се появи през 2025 г.

Снимка: Encyclopedia Britannica

„Аватар“

Режисьорът на „Аватар“ Камерън се появи изненадващо заедно със звездите на филма Зоуи Салдана и Сам Уортингтън. Премиерата на научнофантастичния епос, е насрочена за 19 декември 2025 г.

„Новият филм не е това, което очаквате, но определено е това, което искате“, заяви Камерън пред публиката.

Той заяви, че е „твърде рано“ да споделя кадри, но позволи на публиката да разгледа „готиното концептуално изкуство“. То изобразява героите в небето, заобиколени от огън.

„Има нови култури, обстановки и същества, както и нови биоми. Ще видите много повече от Пандора, планетата, която не сте виждали досега“, казва той.

Снимка: Disney

„Шантав петък“

Лоън и Къртис бяха посрещнати с бурни овации на осмото събитие D23.

Къртис описва новия „По-шантав петък“ като „по-забавен и по-емоционален“ от филма им от 2003 г.

„Останахме във връзка през годините и сме много близки една с друга. Усещането е, че продължаваме оттам, откъдето сме спрели, което е наистина прекрасно“, каза Лоън.

Носителката на „Оскар“ Къртис каза на публиката: „Обичаме тези герои, обичаме се една друга, обичаме вас, а вие обичате нас“.

Двете потвърдиха, че Чад Майкъл Мъри и Марк Хармън отново се превъплъщават в ролите си в продължението, пише BBC.

На публиката бяха показани три снимки от новия филм. В новия филм героинята на Лоън – Анна Колман, има собствена дъщеря.

„Мандалорианецът“

Изпълнителният продуцент Дейв Филони заяви, че продукцията е започнала „преди няколко седмици“ и се очаква да излезе на екран през май 2026 г.

„Връщаме „Междузвездни войни“ на големия екран“, съобщи той по време на конференцията с феновете на Disney.

„Невероятните 3“

Съобщението дойде, след като главният творчески директор на Pixar Пийт Доктър обяви, че се работи и по „Невероятните 3“. Той потвърди, че Брад Бърд, сценарист и режисьор на първите два филма, се е завърнал за следващото приключение на любимото суперсемейство под прикритие.

„Замръзналото кралство“

Режисьорът на „Замръзналото кралство“ Дженифър Лий също се появи, за да потвърди, че към франчайза ще бъдат добавени още два филма.

„След „Замръзналото кралство 2″, все още имаме някои въпроси. Сега виждате защо ще са необходими два филма, за да им отговорим“, закани се тя.

Лий сподели първи поглед към концептуалното изкуство от третата част на анимацията, която е планирана за 2027 г.

Снимка: collider

„Цар лъв“

Феновете получиха и тийзър на нова песен за предстоящата предистория на „Цар Лъв“, озаглавена „I Always Wanted a Brother“.

Лин-Мануел Миранда – създател на хитовия мюзикъл „Хамилтън“ – композира мелодията за Муфаса. Той заяви, че е било „огромно удоволствие“ да работи с режисьора на филма – носителя на „Оскар“ Бари Дженкинс.

„Играта на играчките“

По време на събитието звездата от „Играта на играчките“ Том Ханкс се присъедини към групата на създателите на оригиналния филм. Сред тях бе и Пийт Доктър, който сега е главен творчески директор на анимационното студио Pixar.

След първоначалното пускане на филма през ноември 1995 г. „Играта на играчките“ се превърна в прочут франчайз с три продължения и четвърто, което трябва да излезе през 2026 г.

Ханкс озвучава героя каубой Уди. По време на панела на публиката беше показан отпечатан списък, озаглавен „идеи за диалозите на Уди с дърпащи се конци“. На него се виждаше датата 3 февруари 1993 г.

В долната част имаше три ръкописни фрази, сред които известната реплика на Ханкс „В обувката ми има змия“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Walt Disney Studios (@disneystudios)

„Лило и Стич“

Любимата на поколения история за малкото момиченце Лило и необичайният ѝ извънземен приятел Стич също се завръща на голям екран. Игралната версия ще се появи в кината през лятото на 2025 г. Това стана ясно от публикация в официалния профил на Disney в социалната мрежа Instagram.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас