Мартин Скорсезе ще играе наставника на Данте Алигиери

Снимка: CNS

Мартин Скорсезе ще играе наставника на Данте Алигиери

Снимка: CNS
Сподели

Мартин Скорсезе скоро ще се появи на големия екран, но няма да играе себе си.

Майсторът на режисурата, който във вторник вечерта

ще бъде удостоен с почетната „Златна мечка“

на Берлинския филмов фестивал, има малка, но силна роля на възрастен мъдрец, който оказва влияние на Данте Алигиери, докато той пише „Божествена комедия“. Ролята е в предстоящата криминална мистерия „В ръцете на Данте“ на Джулиан Шнабел.

Въпреки че Скорсезе се е снимал в много от своите филми от време на време е участвал и във филми на други режисьори. Например той играе Винсент ван Гог в сегмент от филма на Акира Куросава „Сънища“ от 1990 г.

„Той е изключителен във филма“, казва Шнабел пред Variety, наричайки ролята на Скорсезе „брилянтна, важна роля“ и добавя:

„Не можеш да откъснеш очи от него“.

„В ръката на Данте“ е със звезден актьорски състав. Той включва Оскар Айзък, Гал Гадот, Джейсън Момоа, Джерард Бътлър и Ал Пачино.

Филмът е базиран на едноименната книга на Ник Тошес, която се върти около ръкопис на поемата на Данте Алигиери „Божествена комедия“, намерен във Ватиканската библиотека. Поемата попада от свещеник при бос на мафията в Ню Йорк, където е отнета от Тошес, след като е помолен да провери автентичността ѝ. След това, подобно на Данте, Тошес се отправя на собствено пътешествие.

Но сюжетът на „Ръката на Данте“ също така се движи между XIV и XXI век, като

някои герои водят паралелен живот в различни епохи.

Една от нишките проследява Данте, докато пише „Божествена комедия“, и влиянията върху него.

В „Ръката на Данте“ участва и британският музикант и актьор Бенджамин Клементин („Дюн“), който играе типичен демоничен персонаж, който се колебае между миналото и настоящето. Клементин допринася и за музиката на филма. В списъка на звездите влизат още Джон Малкович и Луис Канселми („Убийци на цветната луна“). Той играе както наемен убиец от настоящето на име Лефти, така и благородника Гуидо да Полента, който е благодетел на Данте.

Актуално

Избрано за вас