Мили Боби Браун прави филм по авторски роман за Втората световна война

Снимка: Getty images

Мили Боби Браун прави филм по авторски роман за Втората световна война

Снимка: Getty images
Сподели

Звездата от сериала „Stranger Things“Мили Боби Браун планира да превърне дебютния си роман „Деветнайсет неща“ в игрален филм в Netflix.

Браун е обвързана със стрийминг платформата, защото там се излъчва изключително популярният телевизионен сериал, който я изстреля към славата – „Stranger Things“. Тя е работила с Netflix и по спиноф сериала за Шерлок Холмс – „Енола Холмс“, и фентъзи приключението „Damsel“. Браун ще продуцира новия филм  чрез компанията си PCMA Productions. Тя води преговори за участие във филмовата адаптация, пише Deadline.

Снимка: blogdivergente.com

„Деветнайсет неща“ e публикуван през септември 2023 г. Действието се развива по време на Втората световна война и е

вдъхновено от живота на бабата на Браун.

Историята разказва за 18-годишната Нели Морис, която живее в източния лондонски квартал Бетнал Грийн и се влюбва в американски летец на име Рей. Светът ѝ се преобръща, след като преживява катастрофата в метрото. При нея  загиват 173 цивилни, търсещи убежище по време на въздушна атака.

Сценаристът на „Бохемска рапсодия“ и „Най-мрачният час“ Антъни Маккартън адаптира сценария за екран. Изпълнителният директор на Джонатан Ейрих ще бъде продуцент, а Ник Рейнолдс – изпълнителен продуцент. Новият филмов директор на Netflix Дан Лин основава продуцентската компания Rideback, която е подкрепила филми като „То“, „Лего. Филмът“и„Аладин“.

Снимка: Getty images

20-годишната Мили Боби Браун получи две номинации за „Еми“ за ролята на Илевън в „Starnger Things“. Сериалът се очаква да приключи с пети и последен сезон през 2025 г. Тя участва и във филма „Годзила: Кралят на чудовищата“ от 2019 г. и продължението му „Годзила срещу Конг“ от 2021 г. Следващата ѝ роля е в „Електрическият щат“ – научнофантастично приключение, режисирано от Антъни и Джо Русо. To e с участието на Крис Прат, Ке Хюи Куан, Стенли Тучи и Джени Слейт.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас