На снимачната площадка на новия български сериал „Тревожност“

Снимка: Miramar film

На снимачната площадка на новия български сериал „Тревожност“

Снимка: Miramar film
Сподели

„И начало…“ се чува на снимачната площадка на най-новият български сериал „Тревожност“. Пред камерата си партнират Ана Пападопулу и Пенко Господинов. А процеса неизменно наблюдава режисьорът Илиян Джевелеков.

През месец ноември започнаха снимките на новия българския игрален сериал „Тревожност“, продуциран от Мирамар филм и Българска национална телевизия. Проектът е

първият сериал спечелил финансиране от Националния филмов център.

Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов, продължавайки творческия тандем познат от филмите „LOVE.NET“, „Вeздесъщият” и сериала „Порталът“ на БНТ. В сценарния екип се включват и авторите Емил Стефанов и Радослава Топалова.

Пенко Господинов; Снимка: Miramar film

Сериалът „Тревожност“ разказва истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ при д-р Манов, психоаналитик с международно признание и съпругата му д-р Ясенова – специалист по детско-юношеска психология. Всяка серия паралелно

проследява случващото се в двата кабинета, както и отношенията между двамата терапевти.

Повечето от историите са базирани на реални случаи. Консултанти на сериала са известните български психоаналитици д-р Иван Игов и д-р Огнян Димов. Самият режисьор признава, че отдавна има интерес към психологията.

Идеята за „Тревожност“ е вдъхновена от книгите на д-р Огнян Димов и сериала In Treatment. „Аз бях впечатлен от оригиналната концепция  на този сериал.“, споделя режисьорът.

„Така преди няколко години се роди идеята да бъде разказано случващото се в кабинетите на един детски-юношески психолог, на един терапефт. Прочетох книгата на Огнян Димов „Агресия в семейстото“ и видях, че там има автентични истории, които ни вършат отлична работа като основа за драматургична разработка.“, допълва Илиян Джевелеков.

Александър Кънев, Илиян Джевелеков, Пенко Господинов; Снимка: Никола Ончев

В главните роли на психотерапевтите ще видим познатите и обичани от българската публика актьори Пенко Господинов и Ана Пападопулу. Те са избрани от режисьора без кастинг. Като техни пациенти ще им партнират Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Петър Дочев, Боян Младенов, Цветан Пейчев. Също така Никола Додов, Димитър Иванов – Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова и други.

„След като прочетох сценария и видях колко е различен от всичко, което и аз досега съм работил и от това, което се снима като сериали в България, веднага приех поканата с удоволствие и радост“, сподели Пенко Господинов пред журналисти.

Ана Пападопулу; Снимка: Miramar film

„Мисля, че ценното в този сериал е, че би помогнал тази тема табу – българинът да сподели, че ходи на терапия, да се преодолее и хората да се отпуснат, да се идентифицират с някой от случаите“, каза Ана Пападопулу, която е в главна роля на детски терапевт.

„Ролята наистина е много трудна, голямо предизвикателство.

Трябваше да се подготвим сериозно, защото един терапевт се държи по много специфичен начин.“, допълва още актрисата.

Мария Стефанова; Снимка: Miramar film

„Имам общи сцени и с Мария Стефанова – тя е фантастична, истинска класа“, казва с вълнение Пападопулу.

Поддържащите роли на деца и юноши са поверени на млади и талантливи момичета и момчета от различни актьорски школи. Сред тях е и Евелина Бибова, изиграла ролята на Елица в най-новото заглавие на Мирамар филм „Чума“, който ще видим по екраните от 19 януари. А Аrt portal са медийни партньори на продукцията.

Снимките ще продължат до края на февруари, а зрителите пред малкия екран ще могат да се потопят в този свят от есента на 2024 година. Сериалът има 12 серии, а екипът издава, че краят е отворен.

Актуално

Избрано за вас