Новият хорър „Черен петък“ смразява кината през декември

Снимка: Forum Film

Новият хорър „Черен петък“ смразява кината през декември

Снимка: Forum Film
Сподели

Майсторът на хоръра Илай Рот ни кани на един истински незабравим и смразяващЧерен петък“, какъвто не е имало досега. Продукцията вплита страховита история в привидно спокойния и обичан семеен празник – Деня на благодарността.

Той съумява да проникне в най-тъмните кътчета на човешката психика. Класическият слашър с празнична тематика отдава почит на редица произведения от златната ера на жанра като „Черна Коледа“, „Хелоуин“, „Първоаприлски ужас“ и „Кървавият Свети Валентин“.

За първи път зрителите се сблъскват с идеята за „Черен петък“ през 2007 година, когато Куентин Тарантино и Робърт Родригес представят „Бибрутално“ – проект, вдъхновен от традицията на американските grindhouse кина. Между филмите в „Бибрутално“ („Планета страх“ на Родригес и „Разходка смърт“ на Тарантино) са включени

поредица „фалшиви трейлъри“ на тогава несъществуващи филми,

заснети от емблематични имена в хоръра, сред които и „Черен петък“. Той е третият реализиран след „Мачете“ на Родригес и Hobo with a Shotgun на Джейсън Айснър.

В Черен петък“ ставаме свидетели как една година, след като традиционните намаления по магазините завършват с кървава трагедия,

мистериозен убиец започва да тероризира жителите на Плимут,

Масачузетс – родното място на Деня на благодарността. С всяка следваща смърт това, което изглежда като серия от убийства за отмъщение, скоро се разкрива като много по-голям и зловещ план за празника. Дали хората от града ще успеят да открият самоличността на убиеца, или ще станат част от неговата извратена празнична вечеря за Деня на благодарността? Едно е сигурно – остатъци няма да има.

В ново видео зад кадър наЧерен петък“ несравнимият Илай Рот отново ни обещава изключително интензивни и жестоки визуални преживявания. Разказва ни повече за

вдъхновението и мотивацията, които стоят зад създаването на дългоочакваната продукция.

Режисьорът говори за несравнимия си ентусиазъм и огромно желание, а резултатът определено е налице.

В ролите са Патрик Демпси, Адисън Рей, Ялен Томас Брукс, Майло Манхайм, Нел Верлак, Рик Хофман, Керън Клиш, Джина Гершон и др.

Този „Черен петък“ ще ни донесе убийствени предложения от 1 декември само в кината.

Актуално