Наум Шопов-младши с награда за най-добър актьор

Снимка: SEE Film Festival

Наум Шопов-младши с награда за най-добър актьор

Снимка: SEE Film Festival
Сподели

Наум Шопов – младши беше отличен с приза най-добър актьор за ролята си на Михаил във филма Без крила„. За щастливото събитие се похвали самият той в профила си в Instagram.

„Първата ми награда за първата ми главна роля във филм…от SЕЕ Film Festival. Ники Илиев, Башар Рахал, благодаря за доверието“, написа той в социалната мрежа.

Продукцията е

вдъхновена от истинската история

на българския параолимпиец Михаил Христов.

Той печели първият си медал на международно състезание в Дубай, където е снимана и голяма част от филма. Подобрява и европейски рекорд по скок на дължина.

Едва 15-годишен Михаил губи двете си ръце след инцидент. По-късно той се среща със Стела Енева – параолимпийска състезателка и многократна световна шампионка по хвърляне на диск, която го насочва към спорта.

Освен наум Наум Шопов, който влиза в ролята на Христов, виждаме и Леарт Докле като неговия треньор Петър Дачев. Във филма участват още Параскева Джукелова, Георги Киряков, Стефани Обадиару, Иво Карамански и други. Оператор е Симеон Кермекчиев.

„Без крила“ не единствената българска продукция, чиито качества бяха оценени от журито на SEE Film Festival. Сюрреалистичният „Амброзия“ на режисьора Боримир Илков-Боно спечели наградата за най-добър късометражен филм. В лентата са разказани

14 поеми от четири основни персонажа

в рамките на 17 минути. Идеята на продукцията е да се обърне внимание на нарастващата депресия у хората в последните години и невъзможността им да изразят емоциите си, без да се чувстват отхвърлени и неразбрани.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас