Netflix купува филма за Мария Калас с участието на Анджелина Джоли

Снимка: Pablo Larraín

Netflix купува филма за Мария Калас с участието на Анджелина Джоли

Снимка: Pablo Larraín
Сподели

Netflix придоби биографичния филм „Мария“ на Пабло Лараин с Анджелина Джоли в ролята на легендарната оперна певица Мария Калас.

„Развълнуван съм да си партнирам отново с екипа на Netflix, който се грижи толкова страстно за филмите. Тази лента е най-личната ми работа досега“, казва Лараин в изявление. „Той е творческо въображение и психологически портрет на Мария Калас. След като посвещава живота си на изпълнения за публиката по целия свят,  решава най-накрая да намери собствения си глас, собствената си идентичност и да пее за себе си.

За мен е дълбока чест да разкажа тази история и да я споделя с публиката по целия свят,
както Мария е направила с живота си.“

Филмът е базиран на действителни факти и представя живота на Калас. Родената в Америка гръцка сопрано е една от най-известните оперни певици на 20-ти век. „Мария“ описва последните ѝ дни в Париж през 70-те години на ХХ век.  В ролите са още Коди Смит-Макфий, Алба Рорвахер, Пиерфранческо Фавино и Валерия Голино.

Костюмите на Джоли са базирани на истински дрехи, носени от Калас. Сред тях са и винтидж кожени изделия от архивната колекция на Масимо Кантини Парини. Когато обявява кастинга преди две години, Лараин казва, че ролята на Джоли съчетава

двете му „най-дълбоки и лични страсти – киното и операта.

„Да направим това с Анджелина, изключително смел и амбициозен артист, е очарователна възможност“. Сценарист на филма е номинираният за „Оскар“ за „Peaky Blinders“ Стивън Найт, който преди това е автор на филма на Лараин „Спенсър“. Оператор е Едуард Лахман („El Conde“, „Carol“).

Снимка: imdb

„Мария“ е продуциран от Хуан де Диос Лараин, Лоренцо Миели и Йонас Дорнбах и е дело на продуцентските компании The Apartment (a Fremantle Company), Fabula и Komplizen & Fremantle. Това е вторият филм на Netflix с режисьор Лараин след „El Conde“ (2023), който получи номинация за „Оскар“ за най-добра кинематография.

„Мария“ отбелязва седмото продуцентско партньорство между Fabula и Netflix, включително предстоящия филм на Майте Алберди „На нейно място“.

„Развълнуван съм, че продължаваме да работим с Пабло и Фабула – това е седмият ни проект с тях, последно с „El Conde“. Те продуцират предстоящия „На нейно място“, казва в изявление председателят на филмовия отдел на Netflix Дан Лин. „Пабло продължава забележителната поредица от изследвания на емблематични жени чрез филми“.

Световната премиера на филма ще се състои на филмовия фестивал във Венеция на 29 август.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас