Netflix пусна трейлър на филма със Зоуи Салдана и Селена Гомес

Снимка: Netflix

Netflix пусна трейлър на филма със Зоуи Салдана и Селена Гомес

Снимка: Netflix
Сподели

Netflix представи трейлъра на спечелилата в Кан музикална драма на Жак Одиар „Емилия Перес“. Филмът се очертава като един от големите претенденти за „Оскар“ на стрийминг гиганта тази есен. Филмът с участието на Зоуи Салдана и Селена Гомес беше

една от големите сензации в Кан тази година.

Лентата взе наградата на журито и наградата за най-добра актриса за Салдана, Гомес. Както и за техните колежки Карла София Гаскон и Адриана Паз.

На фестивала в Кан; Снимка: AP

Официалният синопсис наЕмилия Перес от Netflix гласи: „Тази одисея проследява пътуването на четири забележителни жени в Мексико, всяка от които преследва собственото си щастие. Страховитият лидер на картела Емилия (Гаскон) привлича Рита (Салдана), недооценена адвокатка, затънала в безперспективна работа, да помогне да се инсценира смъртта ѝ, за да може Емилия най-накрая да заживее като „истинската си същност“ и да се подложи на операция за смяна на пола.“ В поддържащия актьорски състав е Едгар Рамирес.

Netflix взе филма „Емилия Перес“ след шумната му премиера в Кан. Филмовият критик на Variety Питър Дебрюж пише в своята рецензия за филма, че това е „вълнуващ испаноезичен (“полупесенен„) портрет на бивш шеф на картел, който променя живота си“.

Ослепителният и мигновено предизвикващ разногласия филм

на Одиар, в който участват Зоуи Салдана в ролята на адвокатката, която помага на Манитас да се промени, и Селена Гомес в ролята на майката на двамата им сина, не се придържа стриктно към кодовете, определени от GLAAD и други защитници на ЛГБТ. Въпреки това „Емилия Перес“ се очертава като мощен, нефилтриран портрет на човек, който предизвиква няколко стереотипа едновременно“, добавя Дебрюге.

Снимка: Netflix

„Това е доказателство за главната героиня Гаскон и за смелостта на Одиар. Той е имал благоразумието да включи личния опит на Гаскон в образа.“

Емилия Перес“ ще бъде пуснат в избрани кина в САЩ на 1 ноември. А от 13 ноември ще се излъчва по Netflix.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас