Никълъс Кейдж ще снима нов филм в Гърция

Снимка: Gilbert Flores for Variety

Никълъс Кейдж ще снима нов филм в Гърция

Снимка: Gilbert Flores for Variety
Сподели

Холивудската звезда Никълъс Кейдж ще пътува много скоро до Гърция, но не на ваканция, а за снимките на филм със заглавие „Синът на дърводелеца“. Неговият сценарий се развива около чудесата на Иисус Христос, съобщава гръцкото издание „Еспресо“ в ексклузивен репортаж от мястото на снимките, цитиран и от други гръцки медии.

Подготовката на избраната локация край столицата Атина тече в пълна секретност. Снимките ще бъдат сред красив природен пейзаж в пещерите и проломите на местността Крифтес край град Мегара.

Снимка: gtp.gr

Световните медии писаха за предстоящия филм още през април, но гръцкото издание е първото, което успява да се озове на локацията. Според публикацията освен Кейдж във филма ще участва цяла плеяда известни актьори.

За нуждите на снимките с помощта на техника, предоставена от община Мегара, ще бъде изградено цяло село. Това съобщи БТА. Преди около два месеца общината е получила писмо от голяма холивудска продуцентска компания, в което се изразява намерение част от снимките да бъдат направени в района.

Режисьор на лентата ще бъде  Лофти Нейтън, който иска да извади на преден план

един рядко разказван период от детството на Иисус и чудесата, които е извършил тогава.

В съобщение на продуцентската компания в социалните мрежи се казва, че във филма ще участват още британският актьор Ноа Джуп и британската певица FKA TWIGS.

Това нe е първият филм, който Кейдж снима в Гърция. През 2001 г. той изигра главната роля в  „Капитан Корели“. Действието на военния филм се развива на гръцкия остров Кефалония през Втората световна война. Продукцията беше заснета на място на същото място и даде голям тласък на туризма на острова.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас