Нов филм разкрива непознатата страна на Елизабет Тейлър

Снимка; ;API/ Silver Screen Collection/ Bettmann

Нов филм разкрива непознатата страна на Елизабет Тейлър

Снимка; ;API/ Silver Screen Collection/ Bettmann
Сподели

Документален филм създава портрет на холивудската легенда и активистка Елизабет Тейлър. Той е разказан със собствените ѝ думи чрез новооткрити записи на интервюта. „Елизабет Тейлър: Изгубените записи”, режисиран от всепризнатия режисьор Нанет Бърщайн, ще има премиера на 4 август, съобщават от HBO. Световната премиера на лентата бе на фестивала в Кан тази година.

„Чрез наскоро възстановени интервюта с Тейлър и чрез безпрецедентен достъп до личния X архив, филмът

разкрива комплицирания вътрешен живот и уязвимостта на холивудската легенда,

като същевременно предизвиква публиката да преосмисли нейните постижения и наследство“, разказват още от HBO.

„Елизабет Тейлър: Изгубените записи“ предоставя актрисата като скромна, непристойна, чаровна, честна и понякога разочарована. Тейлъроживява“, докато обсъжда филмовия си дебют през 1943 г. в „Ласи се завръща у дома” и борбата си да се освободи от ограниченията на ролите на очарователно невинно момиче.

Разказва и за ролите си в „Гигант“, „Котка върху горещ ламаринен покрив“ и „Бътърфийлд 8“, донесъл ѝ първата награда „Оскар“.

Тейлър също така говори открито за своите бракове и деца, за близките си приятелства с Рок Хъдсън, Монтгомъри Клифт и Роди Макдауол В обект на разговор се превръща и петият ѝ брак с Ричард Бъртън, Двамата си партнират в „Кой се страхува от Вирджиния Улф?“, за който

печели втората си награда „Оскар“. 

Разговорите разкриват жена, която е в противоречие с образа си на екрана, пише БТА. Тя копнее за уважение и разбирателство, докато е постоянно под микроскопа на наблюдателната преса и на обществеността. „Елизабет Тейлър: Изгубените записи” предлага и безпрецедентен поглед към живота на една жена, която за пореден път се противопоставя на очакванията и става яростен активист и защитник на ЛГБТК общността.

Освен Елизабет Тейлър, във филма участват актьорите Роди Макдауол, Деби Рейнолдс, Ричард Бъртън, Джордж Хамилтън, продуцентът Сам Маркс, агентите Марион Розенбърг и Джон Хейман, дългогодишният ѝ асистент Тим Менделсън и приятелите ѝ Лиз Смит и Дорис Бринър.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас