,,Опасни шматки“ – комедията за бандити, която превзема кината

megamall.bg

,,Опасни шматки“ – комедията за бандити, която превзема кината

megamall.bg
Сподели

„Опасни шматки“ влизат в кината от днес. Това е заглавието на новия български филм на режисьора Николай Павлов, който разказва историята на двама най-добри приятели от Люлин, които решават да оберат кварталния мол, седмици преди великденските празници. Това ме подсети за най-големия парадокс.

Гледах филм за Люлин… в Младост

В ролите на опасните шматки влизат актьорите Ники Станоев и Стоян Цветков. Героите в този български филм ми напомнят на персонажите в популярната американска комедия от 1997г. „От глупав по-глупав“.  Сашко и Кирчо са най-добри приятели, които по едно и също време губят работата си, гонят ги от квартирата. Това ги принуждава да измислят начин как да изкарат едни бързи пари. „Луксът идва“ наивно си повтарят главните герои преди да измислят своя гениален план. Това е и заглавието на едноименната песен към саундтрака на филма.

YouTube.com
Обир по люлински
„Цялата мъдрост на улицата бе налята в главите ни“

От телевизионен репортаж те разбират, че в мола в Люлин има спешна нужда от персонал. Тогава се ражда идеята главните герои да започнат работа във всеки възможен магазин в търговския, да разучат къде се държат ключовете от касите и да планират обир. Приключенията на Сашко и Кирчо включват работа като сервитьори, фитнес инструктори, крупиета в казино и още много други професии. Как и дали извършват грабежа ще разберете в киносалоните от 19 април.

Доброто и лошото ченге от Люлин
„Това да не ти е Бруклин, това е Люлин 9-то“

От началото на филма стои един въпрос „Къде са парите?“, тъй като, когато арестуват престъпниците от откраднатото няма и следа. В ролите на доброто и лошото момче от полицейския участък в Люлин влизат актьорите Кирил Ефремов и Силвия Петкова. През целия филм те се опитват да измъкнат признание от заподозрените, недоумявайки как опасни шматки като тях могат да извършат добре планираната кражба.

Квалифицираните кадри от столичния мол

Елени Декидис, Ивайло Захариев и Венци Куцаров са актьорите, които влизат в ролите на персонала на столичния мол. Персонажите на работниците в търговския център са представени изключително точно, като всеки носи своя специфичен характер. Това допринася за много комични ситуации на работното място, гарантирайки сигурно забавление за зрителите.

Инфлуенсъри на големия екран
„Инфлуенсърката каза, че всичко е възможно“

Гостуващи роли във филма имат и някои от популярните български инфлуенсъри. Те се превъплъщават в типични образи за сюжета. Персонажите, които изиграват представят ироничен поглед на това, което самите те показват в социалните мрежи. Например популярната със своите парични ритуали и брънч лотове  Виктория Капитонова или Даяна Йорданова, станала популярна с визуалната си прилика с „Жената чудо“. Роли в лентата имат и Ивайло Драгиев от „Айде БГ“ и монтанската легенда Емо Каменов. 

„Опасни шматки“ е пародия за хората, които търсят бързите пари и лукса. Филмът завършва с неочакван край и важно за всички послание- правете добро и добро ще ви се връща.

Останете до финалните надписи. Гафовете също си заслужават!

Актуално

Избрано за вас