Памела Андерсън ще получи награда „Златно око“

Снимка: Kayla Oaddams/Getty Images

Памела Андерсън ще получи награда „Златно око“

Снимка: Kayla Oaddams/Getty Images
Сподели

Памела Андерсън ще бъде удостоена с престижната награда „Златно око“ на филмовия фестивал в Цюрих за постиженията си в света на киното. Тържествената церемония ще се състои на 4 октомври по време на фестивала, който продължава от 3-13.10 Андерсън ще представи и новия си филм „The Last Showgirl“, режисиран от Джия Копола.

Снимка: Utopia

В него канадско-американска актриса се превъплъщава в ролята на Шели. 50-годишна танцьорка, която след 30 години на сцената в Лас Вегас се сблъсква с несигурно бъдеще, когато шоуто ѝ е отменено. Тя се опитва да възстанови отношения си с дъщеря си, като получава подкрепа от колежката си Анет, изиграна от Джейми Лий Къртис.

Организаторите на фестивала отбелязват: Джия Копола е създала трогателен и сладко-горчив филм за танцьорка в края на кариерата си в Лас Вегас. Памела Андерсън

изиграва сърцераздирателно главната роля,

която е перфектно подбрана за нея“.

Артистичният директор на филмовия фестивал в Цюрих Кристиан Юнген сподели: Памела вложи сърцето и душата си в образа на Шели и успя да ни завладее още от първия момент. Тя изцяло се потопи в своята героиня. Предаде дълбокия вътрешен свят на Шели чрез мимиките и движенията си. Тя успя да ни накара искрено да съчувстваме на нейната съдба“.

Той добави: „Това е изключително изпълнение, вероятно най-доброто в кариерата ѝ, което

напълно заслужава номинация за „Оскар“.

Именно затова сме много горди да отдадем почит на Памела Андерсън. Тази култова актриса, с която мнозина от нас са израснали и която постоянно намира нови начини да преоткрива себе си“.

Сценарият на „The Last Showgirl“ е написан от Кейт Герстен. Aктьорският състав включва Киърнан Шипка, Били Лорд, Дейв Батиста и Бренда Сонг, съобщи Variety.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас