Пиърс Броснан: Килиан Мърфи би бил великолен Джеймс Бонд

Снимки: Getty Images

Пиърс Броснан: Килиан Мърфи би бил великолен Джеймс Бонд

Снимки: Getty Images
Сподели

Бившият агент 007 Пиърс Броснан каза, че номинираният за „Оскар“ ирландски актьор Килиън Мърфи би изиграл чудесно ролята на Джеймс Бонд, съобщи Би Би Си.

„Килиън би се справил великолепно като бъдещ Джеймс Бонд във филм за тайните служби на Негово Величество“, каза Броснан. Той говори на годишните награди „Оскар Уайлд“, които се връчват в Лос Анджелис в чест на талантливи творци от ирландско потекло.

Мърфи, който също присъстваше на събитието в Санта Моника, е

фаворит да спечели наградата за най-добър актьор

на 96-ите награди „Оскар“. Номиниран е за главната си роля във филма на Кристофър Нолан „Опенхаймер“.

Той обясни, че не е чувал слухове за бъдещия Бонд. Също така разкри, че всъщност не е мислил за евентуално спечелване на „Оскар“. „Искам просто

да отида на церемонията и да си прекарам добре“,

сподели актьорът.

За „Опенхаймер“ Мърфи се

подготвял в продължение на шест месеца.

Фокусирал се главно върху гласа и теглото. Когато започнали снимките, се носели слухове за играта му, подобно на Хийт Леджър в „Черният рицар“.

Пиърс Броснан каза още, че за него е „голяма чест“ да получи наградата „Оскар Уайлд“ за цялостен принос към филмовата и телевизионната индустрия.

Другите отличия тази година взеха ирландският майстор на визуални ефекти Ричард Бейнъм (два „Оскар“-а за „Аватар“ и продължението му) и ирландско-американската актриса и комик Моли Шанън.

Актуално

Избрано за вас