„Лети напред, Франи“: Почина звезда от „Сексът и градът“

Снимка: Getty Images

„Лети напред, Франи“: Почина звезда от „Сексът и градът“

Снимка: Getty Images
Сподели

Почина Франсис Стърнхаген, 93-годишна американска актриса и познато лице от популярни сериали като „Бар Наздраве“, „Спешно отделение“, „Сексът и градът“ и „Разобличаване“, съобщи АП.

Телевизионните зрители я познават в ролята на богатата баба на д-р Джон Картър в дългогодишния сериал „Спешно отделение“. В „Бар Наздраве“ тя играе Естер, майката на редовния клиент Клиф. Ролята в комедийния сериал  ѝ носи 2 номинации за „Еми“.

Тя играеше и  постоянна роля в „Сексът и градът“ . В него се превъплъщава в Бъни Макдугъл, твърдоглавата свекърва на Шарлот – роля, която ѝ донесе трета номинация за „Еми“.  Стърнхаген също така играе майката на Кира Седжуик в „Разобличаване“. През дългата си кариера печели две награди „Тони“.

„Трябва да кажа, че е забавно да играеш тези снобски възрастни дами. Винаги е по-забавно да бъдеш неприятен. Познавам такива жени и предполагам, че мога да им подражавам“, казва преди време актрисата пред „Лос Анджелес таймс“, цитирана от БТА.

Стърнхаген почина мирно от естествена смърт в понеделник, съобщи синът ѝ Джон Карлин в изявление, публикувано  в Instragram. „Лети напред, Франи“, написа той и добави: „Завесата се спуска към един живот, изживян толкова богато, страстно, скромно и щедро“.

Актрисата впечатлява зрителите и с ролята си на лекар, който помага на полицая, изигран от Шон Конъри във филма „Outland“ от 1981 г. Превъплъщението и в съпругата на шерифа от „Мизъри“ също не оставя безразлична публиката.  Сред останалите филми, в които взима участие, са и „Джули и Джулия“,“Денят на независимостта“.

Актуално

Избрано за вас