Рене Зелуегър отново ще пише в дневника на Бриджит Джонес

Снимка: DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY IMAGES; JASON BELL; NICK HADDOW; RHYS FRAMPTON; SARAH DUNN

Рене Зелуегър отново ще пише в дневника на Бриджит Джонес

Снимка: DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY IMAGES; JASON BELL; NICK HADDOW; RHYS FRAMPTON; SARAH DUNN
Сподели

Рене Зелуегър и Хю Грант отново ще работят заедно по нов филм за Бриджит Джоунс. Това ще бъде трето продължение на „Дневникът на Бриджит Джоунс“ от 2001 г. и общо четвърти филм за симпатичната героиня без късмет в любовта. Сценарият ще бъде адаптиран от романа „Луда по момчето“  на Хелън Фийлдинг, съобщава „Дедлайн“.

Зелуегър ще се завърне в образа на Бриджит Джоунс, който ú носи първата номинация за „Оскар“ в кариерата ú. По-вълнуващо обаче е потвърждението, че Хю Грант отново ще бъде Даниел Клийвър. Актьорът наскоро заяви, че вече се чувства

твърде „стар, дебел и грозен”, за да играе в романтични комедии

и не се включи в състава на предишния филм „Бебето на Бриджит Джоунс” от 2016 г. Този филм проследи изненадващата бременност на главната героиня която, разбира се, съвпадна с любовен триъгълник между стария познайник на зрителите Марк Дарси (Колин Фърт) и нов ухажор, изигран от Патрик Демпси.

Стана ясно, че Фърт няма да се завърне за четвъртия филм, тъй като

персонажът му загива след избухване на мина в Судан,

отбелязва „Гардиън“. Действието ще се развива четири години по-късно, когато Бриджит е на около 50 години, вдовица с две малки деца.

В „Луда по момчето“ ще играе и Ема Томпсън, която в третия филм бе лекарят на Бриджит. Партнират им Чиуетел Еджиофoр и Лео Удол („Белият лотос“). Според непотвърдена информация Удол ще влезе в образа на 30-годишен мъж, с когото Бриджит се утешава, когато решава, че

отново е дошло времето да търси любовта.

Персонажът на Еджиофор не се уточнява, пише „Площад Славейков“.

Сценарият е писан от самата Фийлдинг. Режисьор е Майкъл Морис, чийто предходен филм бе „На Лесли“ с Андреа Райзбъро, който изненадващо получи номинация за „Оскар“. Това е първият път, в който филм за Бриджит Джоунс ще бъде режисиран от мъж.

Снимките започват това лято в Лондон, а премиерата се готви за 14 февруари 2025 г. До момента трите части на поредицата са отчели общо 760 млн. долара в боксофиса.

Актуално

Избрано за вас